Transalpina închisă pentru public, deschisă pentru camioanele cu lemne. Cabanierii cer demisii!

Șoseaua Transalpina ar putea fi redeschisă în câteva zile. Drumarii fac ultimele intervenții la înălțime pentru ca turiștii să nu fie în pericol când vor tranzita cea mai înaltă șosea din România. În aceste zile, sunt îndepărtate pietrele și ultimele troiene de pe șosea. Revoltați că drumul nu s-a deschis până acum, cabanierii cer demisii. Constantin Pănescu a filmat drumul curat, dar și camioanele cu lemne care trec ilegal pe Transalpina, fără să le oprească nimeni.

Utilajele aproape au finalizat deszăpezirea șoselei Transalpina, iar șoseaua ar putea fi redeschisă de săptămâna viitoare dacă se va constata că nu este pusă în pericol siguranța participanților la trafic. Totuși, cabanierii nu mai au răbdare și sunt revoltați că șoseaua va fi deschisă mult mai târziu față de anul trecut.

Constantin Pănescu, liderul Asociației Cabanierilor din Rânca, susține că utilajele nu lucrează pe Transalpina în aceste zile. „Minciuni cu care ne-au obișnuit cei de la Drumurile Naționale. De 10 zile nu deszăpezesc nimic! La ora 11:30, astăzi (n.r. miercuri), utilajul era la 20 metri de carosabil, iar deserventul ”astepta” să treacă timpul, ca în fiecare zi, să se facă deconturi zilnice de bani la deszăpezire și motorină!”, a fost mesajul transmis de Pănescu.

Acesta a postat pe internet și o fotografie în care este surprins un vehicul de mare tonaj încărcat cu lemne. Poza ar fi fost făcută în Pasul Urdele, pe Transalpina, chiar dacă circulația pe acest tronson este închisă. „Oare mașina plină cu lemne cu un total de peste 40 de tone cum putea să circule dacă ar mai fi zăpadă pe carosabil? Vom vedea, în zilele următoare, cum va fi restricționată circulația pe acest tronson, dacă merg camioanele, o să meargă și autocarele? Rog prefectul să verifice cele sesizate de Asociația Concesionarilor Investitori din Rânca. Dacă acestea sunt adevărate (dispun de poze și filmări), iar dacă nu, să-și dea demisia împreună cu cei care ne întârzie deschiderea Transalpinei, care înseamnă sabotaj macro-economic și turistic”, a mai semnalat Constantin Pănescu.

Vizualizări: 137,789

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: