Ziarul Pandurul angajează redactori și reporteri. Căutăm oameni curioși să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, să scrie povești simple, dar de impact, oameni dornici să învețe o meserie în care fiecare zi e altfel. Cunoașterea Limbii Române este condiție esențială. 

Nu solicităm experiență anterioară în presă, ci doar dorința de a învăța și de a descoperi locul în care trăim. 

Dacă ești interesat să lucrezi alături de noi trimite un CV la redactia@pandurul.ro.

(închide)

Percheziții într-o comună din Gorj. Arme aduse din Franța!

Poliţişti din cadrul Biroului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase Gorj, sprijiniți de luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale şi poliţişti din cadrul Serviciului Criminalistic, au efectuat miercuri o percheziție domiciliară pe raza comunei Licurici, în baza unui mandat emis de Judecătoria Târgu Cărbunești, la domiciliul a doi bărbaţi, de 58 respectiv 30 de ani, ambii din localitate, bănuiţi de săvârşirea infracțiunilor de braconaj  cinegetic, contrabandă calificată şi nerespectarea regimului armelor şi al munițiilor.

"Cu această ocazie, la locuința celor doi au fost identificate două arme letale de foc, deținute ilegal, care au fost folosite pentru comiterea unor fapte de braconaj, 15 kg de carne de vânat, provenită din activităţi de braconaj cinegetic, 21 cartuşe cu alice şi proiectil unic, cât și elemente componente pentru confecționarea artizanală a cartuşelor de vânătoare, respectiv: capse, pulbere şi dispozitive de sertizat şi capsat pentru cartuşele de vânătoare", arată IPJ Gorj.

Din cercetările efectuate în cauză, poliţiştii au stabilit faptul că cele două arme de foc letale au fost achiziționate din Franţa, de bărbatul de 30 de ani, în anul 2018 şi au fost introduse în Romania, fără drept, în cursul lunii septembrie 2018.

De asemenea, la locuința bărbaţilor, care nu sunt autorizați pentru a deţine, purta şi folosi arme letale sau neletale, au fost identificate şi trofee de vânat din specia căprior și mistreţ, provenite din activităţi de braconaj cinegetic, cât şi un pistol aflat în stare avansată de corodare, având mecanismele blocate, seria, marc şi calibrul neidentificate. 

"Cele două persoane au fost conduse la sediul IPJ Gorj pentru a fi  audiate. Armele de foc, muniția identificată, cât şi bunurile sus menționate, care erau deţinute ilegal de către bărbaţi, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor", arată un comunicat al Poliției.

În cauză, poliţiştii desfăşoară cercetări, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor și al munițiilor, conform Codului Penal, contrabandă calificată, conform Legii 86/2006 privind Codul vamal al României şi braconaj cinegetic, conform Legii 407/2006 privind Vânătorii şi protecţia fondului cinegetic.

Față de cele două persoane polițiștii vor lua măsura reținerii pentru 24 de ore, fiind introduse în CRAP, urmând ca ulterior să fie dispuse măsuri în consecință.

Vizualizări: 4,995

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: