Transalpina, închisă și la începutul verii

Nimeni nu știe în momentul de față să avanseze un termen la care Transalpina ar urma să fie redeschisă traficului rutier, cel mai supărat pe chestiunea respectivă fiind Constantin Pănescu, șeful asociației concesionarilor din Rânca. El spune că orice zi în care șoseaua e închisă pentru turiști nu înseamnă decât pierderi pentru proprietarii de cabane și pensiuni din zonă, lucru care a fost valabil și în alți ani, când situația s-a repetat. Pănescu nu a mai ieșit la rampă în ultima vreme cu declarații pe această temă și are și o explicație, acum spunând că nu mai poate răbda situația în care se află el și ceilalți cabanieri din stațiune.
„Am tăcut pentru că mi-am dat seama că nu se întâmplă nimic, era și zăpadă pe munte. Am înțeles și am așteptat să treacă data de 31 mai, pentru că onor CNADNR așa scrie pe panourile de informare de pe drum că până pe 31 mai e închisă circulația în zonă. Suntem deja în luna iunie și nu se întâmplă nimic. Zăpadă pe drum nu mai este, vă asigur de asta pentru că și noi am contribuit cu un utilaj acolo tocmai ca să îi ajutăm pe cei de la Drumuri să își facă treaba mai repede. Acum există și parapet de protecție, indicatoare și semne de circulație sunt, vreme frumoasă este, numai circulație deschisă nu avem. Deja vin o mulțime de polonezi pe aici care nu știu că drumul e închis și ne spun că ei au circulat fără probleme. Eu am făcut demers și la domnul prefect al județului pentru că sper într-o implicare a dumnealui în a rezolva această problemă. Repet, suntem în luna iunie și nu mai e zăpadă pe carosabil, nu înțeleg de ce nu se circulă”, spune Pănescu.
Reprezentantul cabanierilor mai are de așteptat însă până va afla un răspuns pentru că, ieri, cel puțin, drumarii din județ au fost ocupați cu vizita pe care le-a făcut-o un șef de la București. Directorul Direcției Implementare Proiecte, Marius Cocias, a venit într-o vizită neanunțată pe șantierele deschide pe drumurile din Gorj, neajungând și pe Transalpina, unde oricum lucrările de amenajare sunt întrerupte de ani buni și nici nu vor fi reluate prea curând. Cocias a luat-o pe urmele fostului director general Narcis Neaga și cam tot un fel de „Adormirea Maicii Domnului” a găsit pe șantierele pe care a fost în vizită. Expresia respectivă a fost folosită de Neaga după ce a găsit pe șantier doar câțiva muncitori și aceia erau în pauză de masă. La fel a stat treaba și ieri, Cocias aflând că unul dintre șefii constructorilor este în concediu de odihnă în această perioadă, asta în condițiile în care lucrările pe șantiere au fost sistate în perioada sezonului rece.
Șeful Direcției Implementare Proiecte le-a cerut constructorilor să mărească ritmul de lucru, găsind inadmisibil ca numărul muncitorilor prezenți pe șantiere să fie chiar și la jumătate decât necesarul. Cocias a fost ieri pe DN 66, în Defileul Jiului, dar și pe tronsonul dintre Rovinari și Bumbești Jiu, în zona Rovinari șoferii putând să îi vadă din nou pe muncitori cum sparg și în această vară asfaltul turnat pe podurile de peste râul Jiu. Dacă în anii trecuți au refăcut infrastructura ori au amenajat un trotuar pentru trecători, acum muncitorii montează rosturile de dilatație, la podurile respective lucrându-se de zece ani. Directorul din CNADNR va reveni și săptămâna viitoare la Târgu Jiu, el urmând să discute atunci mai mult despre problemele expropriaților de la centura ocolitoare a municipiului, un șantier pe care l-a vizitat și în cursul zilei de ieri.

Vizualizări: 1,553

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: