Transalpina rămâne închisă până pe 15 iunie

Drumarii anunţă că Transalpina va rămâne închisă circulaţiei rutiere cel puţin până la jumătatea lunii iunie. Și asta pentru că nu se poate interveni pe drum din cauza nămeţilor. Pe unele porţiuni, stratul de zăpadă ajunge chiar și la zece metri.

Prima inspecţie în zonă se va face abia după sărbătorile pascale, a explicat Bogdan Bratu, directorul Direcţiei Regionale de Drumuri și Poduri Craiova: „Ne este imposibil să intervenim acum. Am putea să provocăm avalanșe dacă intrăm acum cu autoșenilata. Vom încerca să inspectăm drumul după sărbătorile pascale. Să sperăm că nu va mai ninge mult, deși prognoza anunţă că vor mai fi ninsori în următoarea perioadă. Stratul de zăpadă este mare. Sunt zone unde nămeţii sunt chiar și de zece metri”.

Anul trecut, Transalpina a fost deschisă înainte de sfârșitul lunii mai. „Dacă anul trecut a fost mai puţină zăpadă, acum vorbim de alte date. Această iarnă târzie a adus mai multă zăpadă la munte. Vom inspecta zona noastră când se va putea, apoi vom discuta și cu ceilalţi prefecţi ai judeţelor traversate de Transalpina pentru a dispune următoarele măsuri. Transalpina rămâne acum închisă pentru că zăpada este foarte mare”, a explicat prefectul judeţului Gorj, Ciprian Florescu.

Transalpina a fost închisă pe 23 octombrie din cauza zăpezii și urma să fie deschisă la sfârșitul lunii mai, însă drumarii preconizează că mai devreme de 15 iunie nu cred că se va putea circula pe cel mai înalt drum din România.

Vizualizări: 1,295

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: