Tratament eficient pentru pierderea mirosului în pandemie

Cercetătorii au identificat cel mai bun tratament pentru pierderea mirosului cauzată de COVID-19. Acesta constă de fapt în reeducarea mirosului şi recuperarea este de lungă durată.

Foarte multe persoane se confruntă cu probleme post.covid constând în pierderea mirosului. Experții sugerează că încercăm să ne reeducăm nasul să simtă anumite miresme. Va fi nevoie de timp, posibil luni bune, însă dacă încercăm să simțim cel puțin patru miresme diferite de două ori pe zi, asta ne-ar putea ajuta să ne recuperăm mai repede fără alte efecte adverse nedorite.

Recomandarea se bazează pe o analiză sistematică bazată pe dovezi pentru că ideea reeducării olfactive există de ceva timp. Metoda a fost folosită și s-a dovedit de succes în tratarea pierderii mirosului şi în cazul altor infecții iar 95% dintre pacienți și-au recăpătat mirosul după șase luni. În jur de 60% dintre cei care sunt diagnosticați cu COVID-19 suferă de tulburări ale mirosului, iar 10% suferă de simptome persistente care pot dura săptămâni sau chiar luni, potrivit Science Alert. Din fericire, majoritatea oamenilor se recuperează, iar reeducarea mirosului ar putea contribui la vindecare. La începutul anului 2021, un studiu efectuat pe 1.363 de pacienți infectați cu noul coronavirus care sufereau de disfuncție olfactivă a descoperit că 95% dintre pacienți și-au recăpătat mirosul după șase luni. Acești pacienți au fost sfătuiți să desfășoare acasă două sesiuni de reeducare a mirosului pe zi, deși nu a fost clar câți oameni chiar au făcut asta.

Având în vedere dovezile actuale, experții spun că trebuie să fim precauți. Până când studii cu placebo vor fi desfășurate, ar trebui să încercăm mai întâi reeducarea mirosului, nu steroizi.

Vizualizări: 1,314

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: