Cele mai bune remedii pentru coate uscate şi negre

Se apropie vara şi vrem să arătăm bine şi să nu avem coatele uscate, o  problemă frecventă cu care majoritatea oamenilor se confruntă. Printre factorii care pot favoriza uscarea şi hiperpigmentarea pielii din zona coatelor se numără melasma, deshidratarea, pilulele contraceptive, statul în coate un timp îndelungat, expunerea neprotejată la soare, dar şi psoriazisul ori eczema.

Dacă de pielea feţei şi a mâinilor suntem întotdeauna preocupate, nu acelaşi lucru putem spune despre pielea de pe coate, care este adesea ignorată în ritualul de beauty. Din fericire, există câteva remedii care pot repara pielea uscată, crăpată şi hiperpigmentată de pe coate.

1. Gel de aloe vera. Un studiu a arătat că gelul de aloe vera aplicat de două ori pe zi pe coate albeşte în mod natural pielea din această zonă. Acest lucru este datorat compuşilor din aloe vera, care calmează inflamaţiile la nivelul dermului şi stimulează regenerarea celulară.

2. Bicarbonat de sodiu. Acest ingredient banal are proprietăţi exfoliante şi iluminatoare, ajutând la ameliorarea aspectului de coate uscate şi negre. Amestecă o linguriţă de bicarbonat cu puţină apă, cât să se formeze o pasta. Aplică această pasta pe coate, lasă să acţioneze 10-15 minute, apoi clăteşte cu apă călduţă. Repetă procesul de 2 ori pe săptămână, iar coatele tale vor scăpa de pielea aspră şi rugoasă, precum şi de culoarea închisă inestetică.

3. Suc de lămâie. Sucul de lămâie şi de citrice în general ajută la uniformizarea culorii pielii de pe coate. Stoarce o lămâie sau o portocală şi aplică sucul obţinut pe coate, cu ajutorul unei dischete demachiante, zilnic.

4.Iaurt şi ovăz. Această combinaţie are excelente proprietăţi hidratante şi ajută la eliminarea celulelor moarte de pe suprafaţa coatelor. Amestecă în cantităţi egale iaurt şi ovăz, apoi aplică pasta obţinută pe coate. Lasă să acţioneze 20 de minute, apoi clăteşte cu apă călduţă. Repetă procesul zilnic şi vei avea coate catifelate şi deschise la culoare.

Pe lângă aceste remedii naturale pentru albirea şi hidratarea coatelor, este important să urmezi un ritual de frumuseţe care să includă aplicarea zilnică de creme hidratante pe bază de uree, de preferat şi cu factor de protecţie solară minimum 30, exfolierea de 2 ori pe săptămână a coatelor cu scruburi şi evitarea poziţiilor care presupun statul pe coate un timp îndelungat.

Vizualizări: 1,515

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: