Trei aparate de bucătărie care îţi uşurează existenţa

Dacă eşti genul de persoană care îşi doreşte să petreacă cât mai puţin timp în bucătărie, cu siguranţă vei aprecia ajutorul aparatelor care îţi facilitează activitatea.

Astfel, pe lângă veselă şi tacâmuri , în bucătărie ar trebui să dispui de câteva aparate pe care să ştii că te poţi baza în nenumărate situaţii. Iată trei aparate de bucătărie care îţi pot uşura considerabil viaţa.

Blenderul

Primul din lista cu aparate de bucătărie recomandate pentru a-ţi face viaţa mai uşoară şi mai plăcută este blenderul. Recomandat ar fi să ai un blender de calitate, din inox şi cu vas din sticlă, pe a cărui bună funcţionare să ştii că te poţi baza în orice situaţie.

Astfel, un blender poate fi util pentru a prepara smoothie-uri cu gheaţă, limonade, supe creme, supe de crudităţi, sosuri de casă, îngheţate, etc. Totodată, îl poţi folosi pentru a mixa roşiile şi ardeii pentru suc şi chiar alte legume mai zemoase pe care vrei să le faci pasta, cum ar fi dovleceii. Blenderul îţi va fi util pentru a prepara nectaruri de fructe, dar şi aluaturi lungi, cum este cel pentru clătite.

Grătarul electric

Dacă vrei să prepari rapid în casă o friptură suculenta sau o garnitură de legume, grătarul electric poate fi cea mai bună investiţie la care te-ai fi gândit. Există modele care îţi permit să realizezi toate setările necesare pentru a găti carnea sau legumele exact aşa cum le doreşti. Totodată, un grătar electric ocupa puţin spaţiu şi, după utilizare şi curăţare, se poate depozita uşor. Sigur, nimic nu se compară cu o zi petrecută în aer liber cu prietenii, în faţa unui grătar fumegând, dar nici cu friptură şi legumele preparate confortabil acasă, chiar şi în zilele ploioase.

Cănile fierbătoare electrice

Dacă nu ai încă o cană electrică pentru fierberea apei, nu ştii cât de mult îţi poate uşura viaţa! Aceasta poate fierbe apa în numai câteva secunde, este ideală pentru birou sau în deplasare, dar şi pentru bucătăria ta de acasă. Vei ajunge să o adori pentru viteza cu care îţi poţi prepara oricând doreşti un ceai, o supă fierbinte sau chiar o cafea.

Chiar dacă va costa puţin mai mult, orientează-te către un model de calitate cu fundul de inox şi cană de sticlă. În acest mod ai garanţia durabilităţii, dar şi a faptului că nu va curge apa din cana după câteva utilizări. Se pot găsi pe piaţa modele extrem de simplu de utilizat şi de eficiente, cu oprire automată după ce apa a ajuns la fierbere, lumini şi sisteme de avertizare sonore.

Sursa de imagine:

Iakov Filimonov / Shutterstock.com

Vizualizări: 1,462

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: