Răcoreşte-te sănătos, fără aer condiţionat

Finalul lunii iulie se anunţă a fi torid şi majoritatea celor care vor răcoare în casă folosesc aerul condiţionat. Dacă te numeri printre persoanele care nu pot tolera aerul condiţionat, trebuie să ştii câteva modalităţi prin care să combaţi cu succes canicula.

Ţine cont de faptul că în zilele caniculare este indicat să nu consumi mâncăruri grele şi se recomandă a se consuma cât mai multe lichide, în special apă.

Un alt truc numai bun mai ales pentru nopţile caniculare. Se pare că egiptenii îl foloseau pentru a se putea bucura de un somn liniştit şi cu o temperatură moderată în jurul lor. Pentru asta, tot ce ai nevoie este să înmoi un cearceaf în apă rece şi apoi să îl storci foarte bine. Poţi apoi fie să te înveleşti pe parcursul nopţii cu acest cearceaf fie să îl pui în fereastra camerei tale pentru ca în momentul în care va adia vântul să răspândească în camera ta răcoarea.

Ai grijă la îmbrăcăminte şi cel mai indicat material este bumbacul, acesta lasă pielea să respire şi te fereşte de senzaţia de supraîncălzire.

Optează atât pentru hainele din bumbac în culori deschise cât şi pentru lenjeriile de pat făcute tot din bumbac. Chiar dacă au un preţ un pic mai ridicat este vorba despre sănătatea ta şi confortul tău pe toată perioada zilei şi mai ales a nopţii.

În zilele caniculare transpirăm foarte mult, pierdem o cantitate foarte mare de apă dar şi de electroliţi astfel că este imperios necesar ca pe tot parcursul zilei să ne hidratăm corespunzător. Asigură-te că ai mereu la îndemână o sticlă de apă de preferat la temperatura camerei din care să bei puţin câte puţin pe tot parcursul zilei.

Este de preferat vara să nu îţi încarci tenul cu foarte multe produse de make-up, dar poţi profita din plin de ceaiurile din plante pe care le poţi pune ulterior în cuburile pentru făcut gheaţă şi după să îţi masezi faţa prin mişcări circulare cu ele.

Dacă vrei să ai parte de un plus de confort, poţi încerca trucul cu gheaţa, şi anume amplasează un recipient plin cu gheaţă în dreptul ventilatorului şi te vei bucura de o senzaţie de răcoare în toată casă pe o perioadă îndelungată.

Asigură-te că ai toate geamurile închise şi eventual poţi opta pentru nişte jaluzele verticale pe care să le foloseşti ca să nu mai bată atât de tare soarele în camera ta.

Vizualizări: 1,938

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: