Trei arestări în urma scandalului cu împușcături din Obreja

Procurorii și polițiștii au reușit să descâlcească încurcatele ițe ale scandalului produs săptămâna trecută între mai mulți romi din cartierul Obreja, scandal în urma căruia un bărbat a ajuns la spital împușcat, iar un altul cu răni după ce a fost bătut.

Agresorii au fost identificați și arestați, cel mai „faimos” dintre ei fiind „Sandokan”, pe numele său adevărat Marinică Bonculescu, judecat în prezent și într-un alt dosar pentru fapte asemănătoare cu cele de acum. Alături de el au ajuns în spatele gratiilor Marius Nișciuc, zis „Mariusică”, și Răzvan Căldăraru, zis și „Greuceanu”. Toți trei sunt acuzați de tentativă de omor și tulburarea liniștii și ordinii publice, lui „Mariusică” reținându-i-se și acuzația de nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Procurorii au reuşit să afle ce s-a întâmplat
Anchetatorii au stabilit că scandalul din Obreja a pornit de la un chef organizat marțea trecută în cartier, printre participanți fiind și Ionel Ștefănescu, cel care tocmai și-a ispășit pedeapsa pentru că a omorât în bătaie un jandarm în urmă cu aproape două decenii. Cercetările au fost mult îngreunate pentru că romii și-au schimbat des declarațiile și, în plus, nu s-au prezentat la audieri, până la urmă procurorul de caz reușind să stabilească cine și în cine a tras sau a lovit cu securea. „Inculpatul Nişciuc Marius, fiind înarmat cu un pistol, l-a lovit cu mânerul acestuia pe B.M.C. în zona feţei, conflict care a avut loc pe str. Aurel Vlaicu, întrucât acesta din urmă părăsise în fugă curtea locuinţei lui B.A. La scurt timp, inculpatul Căldăraru Răzvan zis „Greuceanu”, înarmat cu o secure a intenţionat să-l lovească de două ori în zona capului pe B.M.C., punându-i în pericol viaţa. Faptul că rezultatul letal nu s-a produs s-a datorat parării prima oară a loviturii cu mâna stângă de către persoana vătămată B.M.C., iar a doua oară acesta din urmă a fugit din direcţia securii, ceea ce nu înlătură intenţia inculpatului de a-i suprima viaţa. Dat fiind faptul că B.M.C. şi-a asigurat scăparea prin fugă, cei doi inculpaţi s-au întors la locuinţa lui B.A., cu intenţia de a continua conflictul cu celelalte persoane care se aflau în acea locaţie. În această situaţie, persoana vătămată Ş I a intervenit pentru a aplana conflictul, împrejurare în care inculpatul Bonculescu Marinică a intenţionat să-l lovească cu o secure în zona capului, urmărind să-i suprime viaţa, însă acest rezultat nu s-a produs deoarece persoana vătămată a avut prezenţa de spirit să pareze lovitura cu un scaun pe care l-a găsit în apropiere. În acele împrejurări, inculpatul Nişciuc Marius, având asupra sa o armă letală (pistol) a tras în direcţia lui Ştefănescu Ionel, rezultatul fiind producerea unei plăgi prin împuşcare la nivelul coapsei membrului inferior drept”, a comunicat luni Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj.

Verdict: Tentativă de omor
Ștefănescu a fost transportat la spital, fiind supus atunci unei intervenții chirurgicale, medicii reușind să scoată glonțul din trupul său. Medicii au apreciat că rănile suferite nu i-au pus viața în pericol, însă procurorii au fost de altă părere după ce au descoperit că asupra lui Ștefănescu s-au tras mai multe focuri de armă și doar un glonț l-a nimerit. „Intenţia inculpatului a fost de a suprima viaţa victimei, întrucât acesta a armat şi a apăsat de mai multe ori pe trăgaciul pistolului, însă doar unul dintre cartuşe a intersectat corpul persoanei vătămate. În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că inculpații Bonculescu Marinică, Nișciuc Marius şi Căldăraru Răzvan nu sunt autorizați pentru a deţine, purta, folosi arme şi muniţii letale sau neletale şi nu au depus documente în vederea autorizării”, spun procurorii.
Cercetările acestora au fost încununate de succes după ce Sandokan și Mariusică au decis să se prezinte la Poliție pentru audieri. Sâmbătă seara ei au mers la sediul Poliției Municipale, convinşi fiind că vor dormi acasă în următoarele ore. Anchetatorii i-au încătușat însă, iar a doua zi i-au prezentat la instanță cu propunerea de arestare preventivă. Procurorii au cerut mandat și pentru „Greuceanu”, care s-a ascuns, de asemenea, cât a putut, deși joia trecută a mers la locuința unde s-a produs scandalul și a spart toate geamurile clădirii. „S-a apreciat de procuror că actele de agresiune săvârşite de către cei trei inculpați întrunesc elementele constitutive ale infracţiunii de tentativă la omor, întrucât intenţia acestora a fost de a curma viaţa victimelor”, a comunicat Parchetul în cursul zilei de ieri, după ce toți cei trei agresori au fost încătușați și introduși în Centrul de Reținere și Arest Preventiv al IPJ Gorj.

Vizualizări: 495

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: