Trei comune din Gorj, vizate de recensământul agricol

Trei localități din județul Gorj vor avea parte de un recensământ agricol de probă în perioada următoare. Scopul acestuia este de verificare a practicii și îmbunătățirea aspectelor organizatorice și tehnice prin care se va evalua claritatea întrebărilor ce se vor afla în chestionar.

Directorul Direcției Județene de Statistică Gorj, Vasile Păunescu, spune că de data aceasta chestionarul nu va mai fi pe hârtie, ci în format electronic, iar toate întrebările se vor afla pe o tabletă. Localitățile din Gorj care sunt vizate în acest recensământ de probă sunt: Bălănești, Turcinești și Dănești.

”Acest Recensământ General Agricol se va desfășura, conform ordonanței 22/2020, efectiv în perioada februarie-aprilie anul viitor. Începând de săptămâna viitoare va avea loc un recensământ de probă la nivelul a trei localități: Bălănești, Turcinești și Dănești. Astfel, se urmărește testarea efectivă în teren a metodologiei. De data aceasta, datele se vor colecta cu ajutorul unei tablete. Avem un eșantion de 67 de exploatații agricole la Turcinești, 20 la Bălănești și 21 la Dănești. Practic, este o testare pentru a se vedea în condiții reale rapiditatea completării și a răspunsului cetățenilor”, a spus Vasile Păunescu.

Prin chestionar sunt colectate informaţii și date statistice privind principalele caracteristici ale exploatațiilor agricole, precum: identificarea în teritoriu, suprafețele agricole utilizate, efectivele de animale pe specii, dar și altele.  

Vizualizări: 3,287

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: