Care tocător este mai rezistent și sigur

Unul dintre ustensilele neapărat necesare în bucătăria fiecărei gospodine este tocătorul. Întotdeauna avem ceva de tăiat, tocat, mărunțit și îndeplinit diverse acțiuni necesare în timpul gătitului.

Un tocător bun ușurează mult procesul de preparare a bucatelor. Dar uneori nu este deloc simplu să alegeți unul de calitate. Dificultatea constă în diversitatea materialelor, din care dispozitivul este realizat.

Articolele din plastic sunt foarte practice, deoarece sunt ușoare și foarte variate după formă și mărime. Ele nu îmbibă umiditate și se curăță mult mai bine decât alte materiale de lichide colorate. De asemenea, pot fi spălate în mașina de spălat vasele. Tocătoarele din plastic au grijă de lama cuțitului.  Atenţie însă că pe suprafața acestui accesoriu de bucătărie apar rapid zgârieturi de la tăieturi, unde se acumulează bacterii. Tocătorul din plastic este unul dintre cele mai accesibile și comode dar tocătorul zgâriat trebuie înlocuit imediat cu unul nou.

Calitățile antiseptice naturale ale unui tocător din lemn sunt un fapt dovedit prin experimente. După spălare și uscare timp de câteva ore, bacteriile de lângă suprafață mor. Bacteriile vii rămân în tocătorul de lemn, dar sunt adânc (la mai mult de 3 mm adâncime). Atunci când tăiați alimentele, este practic imposibil să ajungeți la acest strat. Lemnul are, de asemenea, proprietatea de a se autorestabili, este un material destul de moale și flexibil, care nu afectează lama cuțitului și nu se zgârie atât de repede ca plasticul. Tocătoarele din lemn sunt cele mai potrivite pentru tăierea produselor. Pentru a le menține într-o stare bună, e nevoie să le curățați periodic suprafața și să o ungeți cu ulei.

Tocătorul din bambus este foarte practic, deoarece suprafața sa nu absoarbe mirosurile alimentelor, nu se deformează din cauza apei și schimbului de temperatură și practic nu se formează zgârieturi sau fisuri.

Bambusul este mai rezistent și mai dur decât lemnul iar acest lucru înseamnă că cuțitele se tocesc mai repede. Tocătoarele din bambus sunt o opțiune excelentă, mai ales atunci când trebuie să tăiați ceva rapid și foarte fin. Când cumpărați, dați atenție compoziției adezivului, care a fost utilizat în producere.

Vizualizări: 1,161

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: