Producția de struguri din acest an, afectată

Viticultorii gorjeni nu au avut parte în acest an de o producție bună de struguri. La nivelul județului Gorj sunt aproximativ 3.760 de hectare de vie, însă producția este mult mai mică față de anii anteriori.

Directorul Direcției pentru Agricultură Gorj, Valentin Priporeanu, spune că la un singur hectar de vie, recolta este de aproximativ 2.400 de kilograme, producția fiind mult mai slabă din punct de vedere calitativ și cantitativ.

”La nivelul județului Gorj avem 3.766 de hectare de vie. Anul acesta avem o producție mai slabă și calitativ și cantitativ din cauza putregaiului cenușiu care a afectat recolta. Avem până acum 1.700 de hectare cu o producție de 2.400 de kilograme la hectar”, a spus Valentin Priporeanu.

În schimb, cultura de porumb este una extrem de bună, mai spune Priporeanu: ”A început recolta și la cultura de porumb. Avem o estimare de producție destul de bună în Gorj. Față de anul trecut este mai bună, estimăm o producție de 10 tone la hectar. Nu există vreun pericol ca această cultură să fie afectată de ploi”, a mai spus acesta.

Vizualizări: 1,338

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: