Trei elevi din Târgu Jiu, premiați de zilele orașului

Trei elevi de la școala "Constantin Săvoiu" au fost premiați sâmbătă de Poliția Locală Târgu Jiu. Cei trei au găsit pe 23 mai în Parcul Central o brățară de aur, pe care au dus-o polițistului local din zonă. Copiii au primit câte o diplomă, dar și 100 de lei de fiecare, Poliția Locală dorind să încurajeze astfel de gesturi. Proprietarul brățării încă nu a fost găsit. 

Tinerii se întorceau de la școală și au găsit brățara de aur lângă o bancă. Nu s-au gândit prea mult la ce au de făcut și au returnat bijuteria unui polițist local din apropierea operelor brâncușiene. Pentru că au dat dovadă de spirit civic, tinerii au primit diplome și o sumă de bani din partea Poliției Locale.

Darius, Mihai și Florin mergeau spre casă când au găsit o bijuterie de aur de peste cinci grame. „Era lângă o bancă într-un plic. Nu ne-am gândit nici măcar o secundă să o păstrăm noi. Am văzut în parc un polițist local și am mers la dumnealui. I-am povestit ce s-a întâmplat și i-am înmânat bijuteria”, a mărturisit Darius.

„Mă simt ca un erou!”

Elevii sunt în clasa a VIII–a, la Școala Gimnazială „Constantin Săvoiu” din Târgu Jiu. Au fost felicitați de colegi și familie pentru gestul lor. „Eram toți trei. Ne-am consultat și am ajuns la concluzia că cel mai bine este să o ducem la Poliție. Polițiștii pot să identifice mai repede proprietarul brățării. Noi nu puteam să-l găsim. Ne-am gândit că și noi, dacă am pierde ceva, ne-am dori să ne fie restituit. Mă simt ca un erou că am făcut asta”, a povestit și Mihai. „M-am pus în pielea persoanei care a pierdut brățara. A muncit pentru ea. Nu mi-ar fi plăcut nici mie să pierd ceva și să nu mai pot recupera. Am procedat bine”, ne-a spus și Florin.

De la polițiștii locali, elevii au primit diplome și o sumă de bani. „Elevii au primit diplome pentru civismul de care au dat dovadă și un premiu în bani de 300 de lei, câte 100 de lei pentru fiecare. Banii au fost acordați de către directorul instituției”, a declarat Alexandra Petrița, purtătorul de cuvânt al Poliției Locale Târgu Jiu.

Premierea elevilor a făcut parte din seria evenimentelor organizate la Târgul Organizațiilor de Tineret cu ocazia Zilelor Municipiului Târgu Jiu.

Vizualizări: 2,129

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: