Trei lei kilogramul de cireșe. Ce condiție pun vânzătorii

Cireșe vândute cu doar 3 lei kilogramul, însă cu o condiție. Cumpărătorul trebuie să le culeagă singur. Ideea i-a venit lui Alin Măruță, un tânăr din comuna Stănești. Acesta spune că totul a pornit de la o glumă, postând un anunț pe rețelele de socializare, însă nu se aștepta la succesul ce avea să vină.

Kilogramul de cireșe mai scump ca kilogramul de carne. Cam acesta a fost debutul fructelor pe piață. Alin s-a gândit să facă ceva diferit, atât pentru el, cât și pentru cumpărători. A postat un anunț că vinde cireșe cu doar 3 lei kilogramul, iar clienții nu au întârziat să apară. Și lipsa forței de muncă a stat la baza inițiativei, mai spune Alin.

”Din lipsă de forță de muncă, ca o glumă am zis să pun pe Facebook, tocmai pentru a vedea dacă vine cineva. A funcționat. Am vorbit cu familia și am vrut să vedem dacă are rezultate. Lumea a venit. Nu este neaparat rentabil, dar lipsa forței de muncă face ca cireșele să rămână în pomi și să se strice. Este un bine pentru ambele părți. Am vreo patru plantații”, a spus Alin.

Tânărul reușește să vândă cam 300-400 de kilograme de cireșe. ”Zilnic reușim să vindem cam 300-400 de kilograme. Anul acesta sunt mai puține. Anul trecut vindeam și câte o tonă pe zi”, a mai afirmat Alin.

Cumpărătorii sunt foarte încântați. ”Eu sunt foarte mulțumit. Si eu și familia. Am luat cam 70 de kilograme. Este bine că le putem culege noi”, a spus un cumpărător.

Vizualizări: 3,190

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: