Fără Zilele Comunei. Primar: Dăm niște pachețele

Primarii nu mai fac Zilele comunei nici în această vară, dar nu de teama Covidului ca anul trecut, ci pentru că restricțiile nu au fost ridicate. Au voie să facă astfel de manifestări doar pentru persoane vaccinate sau care au făcut boala, așa că au renunțat.

Primarul din Turburea, Ion Bîrcă, spune că manifestările vor fi unele destul de restrânse. ”Vom face întâlnirea cu creștinii ortodocși mult mai restrânsă, sâmbătă. Luni este hramul bisericii din centru. Vom da niște pachețele la oamenii care vor ajunge acolo. Nu vom organiza nimic”, a spus primarul din Turburea.

Primarul din Drăguțești, Ion Popescu, a fost cel mai critic în spațiul public. ”Este păcat că ne pierdem tradiția. Oamenii au înțeles acest lucru”, a spus Popescu.

Supărare a fost și la Padeș, unde Zilele comunei au fost aprobate în Consiliul Local, apoi anulate. “În data de 15.06.2021, Poliția Orașului Tismana ne-a înaintat o adresă prin care ne-a comunicat că nu pot participa decât persoanele vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2, pentru care au trecut zece zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid, nu mai vechi de 24 de ore”, a transmis primarul Mihăiță Troacă.

În mai toate localitățile astfel de evenimente nu se vor mai desfășura anul acesta. Gorjenii din mediul rural s-au vaccinat în mică măsură.

Vizualizări: 5,981

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: