Trei noi afaceri se vor deschide în halele de la Rostramo

Halele fostei fabrici de mobilă Rostramo au devenit tentate pentru afaceriștii locali și nu numai. Imobilele Rostramo au fost scoase la vânzare de lichidatorul judiciar, Consulting Company. Trei dintre acestea au fost vândute recent unor afaceriști interesați să deschidă aici diverse făbricuțe și birouri. „În momentul de față sunt cinci proprietari. A mai venit o firmă din Israel, care a preluat uscătoarele, pe lângă francezii cu confecții metalice și cei cu cablaje. Sediul principal va deveni un call center foarte mare, regional, s-a vândut și acela. Un atelier s-a vândut și se face o fabrică de mase plastice. Mai sunt tatonări, dar eu vorbesc doar pe ce s-a semnat”, a declarat Emanoil Ciobanu, reprezentantul Consulting Company.

Fostele hale au fost scoase la vânzare prin licitație, fiind adjudecate acum câteva zile. Investitorul israelian a preluat uscătoarele de lemn în ideea de a dezvolta o afacere axată pe pregătirea lemnului. Fabrica de mase plastice ar fi o investiție a unui om de afaceri din Târgu Jiu. La call  center-ul care se va înfiinţa ar urma să fie angajaţi mulți tineri. Tot o firmă din municipiu este cea care vrea să deruleze afacerea.

O parte din noii proprietari au semnat deja contractele cu lichidatorul judiciar și au achitat banii. Despre noile afaceri pe platforma industrială Rostramo au vorbit și autoritățile locale din Târgu Jiu. „Ținem legătura permanent cu domnul Ciobanu, dânsul se ocupă de proprietate. Pe noi ne interesează să preluăm cât mai curând aleile care se vor crea în aceea zonă industrială pentru a putea să creăm utilitățile necesare dezvoltării zonei”, a spus Marcel Romanescu, primarul municipiului Târgu Jiu. 

În fapt, lichidatorul judiciar va face o propunere municipalității de preluarea a drumurilor din incinta fostei fabrici, urmând ca autoritățile să le recondiționeze.

Vizualizări: 3,822

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: