Trei proiecte europene la şcoală. Director: Nu stă la îndemâna oricui

O şcoală din Târgu Jiu este exemplu la nivel naţional. Şcoala Gimnazială „Alexandru Ştefulescu” are trei certificate de „şcoală europeană” şi îl aşteaptă pe cel de-al patrulea. În acest an, zeci de elevi şi profesori de aici vor fi implicaţi în trei mari proiecte Erasmus şi vor merge să vadă cum se învaţă şi cum se predă în alte ţări. Oaspeţii de acum vor fi gazde anul viitor, la Târgu Jiu.

Şcoala Gimnazială „Alexandru Ştefulescu” deţine deja trei certificate de „şcoală europeană”. Documentele se obţin printr-un concurs naţional. Doar 60 din cele 20 de mii de şcoli din ţară obţin aceste certificate, în fiecare an. „Suntem la al patrulea certificat de «şcoală europeană». Încă nu l-am obţinut, dar ni-l dorim. Având trei proiecte în acest an, în derulare, sunt convins că vom obţine şi cel de-al patrulea certificat de «şcoală europeană». Este o recunoaştere a implicării şcolii în parteneriate europene, în atragerea de finanţări europene. E vorba de bani primiţi de la Comisia Europeană, prin Agenţia Naţională, bani utilizaţi în schimb de experienţă, mobilităţi efectuate de profesori şi elevi, cursuri, participare la cursuri la şcolile partenere din proiect, învăţare, predare, evaluare şi la cunoaşterea sistemului de învăţământ din alte ţări, a modului cum se predă acolo şi cum îşi fac programul profesorii de acolo”, a transmis Aurel Popescu, directorul instituţiei de învăţământ.

Unitatea de învăţământ aplică pentru astfel de proiecte de 13 ani. „E o experienţă în care am reuşit să rulăm aproape toate cadrele didactice din şcoală şi peste 100 de elevi au fost implicaţi. Numai în proiectele acestea vor participa 40 de elevi. Vom avea şi noi, în decembrie, o vizită a şcolilor partenere în Târgu Jiu, urmând ca celelalte două să fie în octombrie şi noiembrie, anul viitor. Este o experienţă plăcută pe care şi-o doresc şi alţii, dar a realiza un proiect Erasmus nu stă la îndemâna oricui. O spun conştient de dificultatea trecerii acestui proiect şi nu din lipsă de modestie. Au fost ani când am depus şase proiecte şi a trecut doar unul. În acest an, ne-au fost aprobate trei”, a mai transmis directorul Şcolii „Alexandru Ştefulescu”.

Vizualizări: 1,694

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: