Prepară cel mai simplu sirop de brad pentru iarnă

Siropul de muguri de brad este un adevărat medicament pe timp de iarnă dar pentru a-l avea la dispoziţie trebuie preparat la începutul verii. Cum iarna a fost mai lungă la munte, mugurii de brad se găsesc acum în pieţe şi e momentul perfect pentru a face celebrul sirop.

Siropul de muguri de brad este un remediu foarte bun pentru bronşite, tuse şi afecţiuni ale căilor respiratorii superioare. Mugurii de brad sunt cunoscuţi şi pentru efectele lor benefice pentru starea generală, reuşind să înlăture cu succes astenia de primăvară, să întărească sistemul imunitar şi să trateze afecţiunile gâtului.

În medicina naturistă, cel mai cunoscut preparat din brad este siropul din muguri, cu efecte miraculoase pentru sănătate. Tratamentul constă într-o cură de 2 săptămâni,în care se iau zilnic 2-3 linguriţe de sirop de muguri de brad,înainte de fiecare masă principală.

Ingrediente:

-1 kg de muguri de brad

-2 l de apă

-1 kg de zahăr

Mod de preparare: Se pun 2 litri de apă la fiert şi când a dat în clocot, adăugaţi 1 kg de muguri de brad şi îi lăsaţi să fiarbă timp de 15 minute, apoi opriţi focul. După ce s-a răcit adăugaţi 1 kg de zahăr şi îl dizolvaţi. Amestecul obţinut se fierbe împreună încă 10 minute. La sfârşit se strecoară şi se depozitează în sticle închise ermetic, de preferat în sticle de culoare închisă, şi se va păstra la loc întunecat şi răcoros.

Vizualizări: 1,432

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: