Treisprezece antreprenori cu renume, la Start Up Weekend Jiu. Cum te înscrii!

Start Up Weekend Târgu Jiu, un hackahton de business pentru comunitatea din municipiu, aduce în fața participanților 13 antreprenori cu renume local și național, transmit organizatorii.


Start Up Weekend Târgu Jiu are loc în perioada 12-14 mai la Târgu Jiu și este un exercițiu accelerat de validare ori de identificare a unei idei de business, destinată în special tinerilor. Târgu Jiu este al treilea oraș din România, după București și Oradea, unde este implementat acest concept.


Vor fi prezenți la Târgu Jiu în calitate de mentori ori jurați:

Vlad Craioveanu- cofondator Impact Hub & Startarium

Marius Mitroi-Innovation and entrepreneurship advisor

Răzvan Crăciunescu- Innovation Labs

Mihai Rotaru- fondator UrbanAir, Clever Taxi

Mircea Mihai - trainer, CEO Exelo

Daniel Ilinca - Softbinator Technologies

Daniel Văduva - director Editura Curtea Veche

Andrei Luchici- profesor Universitatea Română-Americană București

Alexandra Roată- cofondator Softead

Ionel Burtea- fondator Abund Berry

Mihail Sergiu Olaru- fondator Conacul Olarilor

Alexandru Kelemen- ITI Valea Jiului

Cătălin Călinoiu, director regional de vânzări CEZ

Facilitatori: Cosmin Pîrvu și Alexandra Enache

Ceea ce face acest proiect interesant pentru comunitate este că o parte din mentori ori jurați au origini în Gorj ori locuiesc aici. Cu toții au povești inspiraționale pentru cei care vor participa. 

Alexandra Roată, împreună cu Andrei Dumitrașcu, au construit compania Softlead, fiind prima pe piața platformelor care reunesc aplicații diverse.

Daniel Ilinca conduce o companie listată la bursă și care are un birou în Silicon Valley, Softbinator Technologies.

Andrei Luchici este profesor la Universitatea Română-Americană București și desfășoară proiecte de cercetare din zona inteligenței artificiale. Ionel Burtea a dus Abund Berry, o companie din județul Gorj, la o cotă semnificativă din piața în care are activitatea, iar Mihail Sergiu Olaru își dezvoltă afacerea în turism, din Baia de Fier, alături de comunitatea locală. Cătălin Călinoiu face performanță în compania CEZ, în sectorul vânzărilor, el fiind directorul regional al companiei. 

Asemenea lui Andrei Luchici, și Daniel Văduva, director la Editura Curtea Veche, vine pentru prima dată la o întâlnire cu comunitatea din Gorj. 

Vlad Craioveanu a pus bazele primului spațiu de co-working din România, Impact Hub, dezvoltând în timp și alte proiecte centrate pe antreprenori și oferind oportunități de învățare. Vine și el la Start Up Weekend. 

Răzvan Crăciunescu, care reprezintă Innovation Labs, o companie activă de tehnologie. Despre tehnologie, cercetare și inovare știe foarte multe și Marius Mitroi, specialist în acest domeniu.

Mihai Rotaru, astăzi antreprenor cu renume, a participat la  un astfel de hackathon la începuturile în antreprenoriat. Alexandru Kelemen, de la ITI Valea Jiului este și el invitat la Start Up Weekend.


Sunt așteptate să participe maxim 40 de persoane, cu vârste cuprinse între 18 și 31 de ani, curioase, interesate de învățare, persoane care au o idee de business ori vor să afle cum să își construiască una. Detalii despre înscriere AICI

Programul începe vineri, 12 mai, de la ora 17:30, cu înregistrarea participanților, formarea echipelor și stabilirea ideilor pe care vor lucra în weekend. Sâmbătă, 13 mai, au loc workshopuri și sesiunile de mentorat. Participanții interacționează cu fiecare mentor și primește sugestii despre planul de business propus. Duminică, 14 mai, are loc un nou workshop, continuă munca în echipă și sunt pregătite prezentările finale pentru jurizare. Evenimentul este găzduit la Universitatea ”Constantin Brâncuși”, sediul din Str. Tineretului nr. 4.


Start Up Weekend este un concept techStars, o inițiativă cu origini în SUA, care este implementat la Târgu Jiu după obținerea unei licențe. Proiectul are rolul de a dezvolta spiritul antreprenorial și este implementat de Asociația Excelsior pentru Excelență în Educație, ca parte din programul Târgu Jiu - Capitala Tineretului din România.

Vizualizări: 1,563

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: