Trenuri deraiate. Intervenție cu zeci de ambulanțe

Mai multe echipe de salvare, printre care 20 de ambulanţe, un elicopter, un echipaj de cercetare chimică, biologică, radiologică şi nucleară, dar şi echipaje SMURD şi autospeciale de stingere, au fost trimise în staţia CFR Ploieşti triaj, acolo unde două trenuri s-au ciocnit miercuri.

Conform ISU Prahova, sunt cinci persoane rănite - mecanicul trenului de marfă, trei călători şi un lucrător din trenul personal. Nicio persoană nu este în stare gravă.

Circulaţia feroviară este închisă în ambele sensuri pe ruta Bucureşti-Ploieşti Sud.

Două trenuri au deraiat, miercuri, în gara Ploieşti triaj, conform primelor informaţii cinci persoane fiind rănite, informează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Prahova.

"Accident feroviar în Ploieşti triaj. Două trenuri au deraiat. Din primele informaţii, cinci persoane sunt rănite. Forţe mobilizate: două echipaje de descarcerare, două autospeciale de stingere, patru echipaje SMURD, o autospecială de transport persoane şi victime multiple", precizează ISU Prahova.

Conform IPJ Prahova, un tren marfar ar fi depăşit semnalul de oprire, intrând în coliziune cu un tren personal care circula pe ruta Ploieşti Sud - Bucureşti.

update: Reprezentanţii CFR Călători precizează, în cazul accidentului feroviar din judeţul Prahova, că trenul Regio 5008 Buzău - Bucureşti Nord a fost lovit frontal de un tren de marfă al unui operator privat, garnitura de călători având viteza de 20 de kilometri pe oră în acel moment, întrucât urma să oprească în staţia Ploieşti Triaj. Trenul era format din cuplu de 4 vagoane etajate şi avea la bord circa 50 de călători.

Galerie foto



Vizualizări: 3,993

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: