Un fruct aromat îndepărtează puricii aduşi de pisca ta acasă

Dacă aveţi animale de companie care stau frecvent în casă este posibil să mai aducă şi purici. Neplăcutele insecte sunt adunate de afară, chiar dacă aţi făcut deparazitarea animăluţului, dar există o metodă naturistă de a scăpa de purici.

Remediul pentru puricii aduşi de pisică sau căţel acasă sunt cojile unui fruct aromat și iubit de mulți români, banana.

Problema cu puricii apare atunci când aceștia au intrat în casă, iar de acolo nu mai ies decât după ce ai folosit tot felul de produse chimice împotriva lor. Problema cu produsele chimice este că vă scot afară din casă cu tot cu animăluţe, şi lasă doar puricii în interior, fiind toxice. Dar nu este obligatoriu să se întâmple așa întrucât bananele te pot ajuta să scapi de purici, fiind o alternativă ieftină și foarte simplă care te scapă şi de produsele chimice.

Trebuie ştiut că nu ai nevoie de fruct şi poți să îl consumi sau să folosești la prăjituri pentru că foloseşti  doar coaja bananelor. Tot ce mai ai de făcut este să împrăștii cojile prin toată casa. O coajă de banană poate atrage puricii de pe o suprafaţă de circa un metru pătrat. Este indicat să te asiguri că folosești mai multe coji de banane pentru casa ta, decât să fie prea putine iar metoda să nu dea roadele scontate.

Puricii vor fi atrași de mirosul bananelor şi vor urca pe coji, vor mânca din acestea, după care vor muri. Explicația este destul de simplă pentru asta spun specialiştii, deoarece sistemul digestiv al puricilor nu poate digera enzimele prezente în cojile de banane, astfel încât vor muri imediat.

Cu cât cojile de banane stau mai mult prin casă, cu atât vor deveni mai eficiente. Trebuie doar să fii atent să le înlocuieşti după ce se strică şi să pui altele noi până ce dispar toţi puricii.

Vizualizări: 2,308

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: