Cu ce se pot scoate petele de ulei de pe ciment sau pavaj

Cimentul sau pavajul din curte sunt cele mai populare alegeri pentru alei, dar unul dintre „dușmanii” acestui tip de amenajare este posibilitatea apariției petelor de ulei de motor. Cu cât sunt lăsate mai mult, cu atât sunt mai dificil de îndepărat de aceea trebuie să ştii să scoți petele de ulei.

Uleiul poate cădea pe pavaj sau ciment de la o maşină defectă sau de la o reparaţie a maşinii, o astfel de pată nedorită fiind greu de îndepărtat de pe aleea ta din ciment sau pavaj. În cele mai multe cazuri, ar trebui să poți îndepărta pata cu produse pe care le ai deja acasă. Există și varianta achiziționării unor produse din comerț, ca de exemplu degresanți sau detergenți speciali, dar trebuie să știi că aceștia conțin acizi şi este destul de dificil să îi folosești.

În prima fază înmoaie excesul de ulei și grăsime cu un prosop şi îndepărtează excesul de lichid de pe suprafața pavajelor. Poţi folosi prosoape de hârtie sau o cârpă pentru a absorbi cât mai mult din grăsime sau ulei. Dacă încă mai este o cantitate semnificativă de ulei pe pavele, folosește-te de nisipul pe care îl pui în litiera pisicii.

Presară din belșug nisip peste pată și uniformizează în așa fel încât să poată să absoarbă cât mai mult din pată. Lasă să acționeze, după care strânge cu o mătură tot așternutul.

Următorul pas este frecarea zonei pătate cu detergent de vase, apă și o perie bună. Atenție, însă, nu trebuie folosiți peri de sârmă, deoarece aceștia zgârie pavajul. Poţi folosi şi bicarbonat de sodiu. Acesta fie se presară peste pată, fie îl poți amesteca cu apă pentru a crea o pastă ușor abrazivă. În ambele cazuri, aplică-l pe pată și freacă apoi zona cu o perie.

Ultimul pas pentru a îndepărta uleiul de pe pavele este să clătești pur și simplu zona. Cel mai simplu mod de a face acest lucru este să folosești un furtun de grădină cu o duză pentru a pulveriza zona. Folosirea unei duze permite direcționarea unui flux de apă cu presiune mai mare către locul în care a fost pata.

Vizualizări: 5,945

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: