Trucuri din bucătărie pentru gospodine

Trucurile din bucătărie ajută orice gospodină să facă o mâncare mai gustoasă ori să nu piardă mult timp la bucătărie. Trucurile culinare ușurează procesul de gătire şi vă ajută să nu mai faceţi greşeli în bucătărie.

Probabil vi s-a întâmplat să curăţaţi greu coaja de pe un ou fiert pentru că nu s-a procedat corespunzător la fierberea acestuia sau aţi pus  prea multă sare în ciorbă .

1. Curățați ouăle ușor: Zeama de lămâie vă ajută să îndepărtați coaja de pe ouă ușor și uniform. Doar adăugați câteva felii de lămâie în cratița cu ouă și le mai fierbeți puțin. În loc de felii de lămâie, puteți folosi, de asemenea, o cantitate mică de bicarbonat de sodiu.

2. Ciorbă prea sărată: Să salvați o supă sau o ciorbă sărată e simplu. De exemplu, puteți adăuga în mâncare câteva bucăți mari de cartof crud, să o fierbeți timp de 10 minute la foc mic, după care să îndepărtați cartoful. Dacă situația nu s-a schimbat, adăugați puțin zahăr în cratiță.

3. Păstrarea cașcavalului: Cașcavalul este un produs organic, care are nevoie de aer. Acesta nu pătrunde prin folia alimentară și produsul se poate strica. Dacă nu doriți ca acest lucru să se întâmple, atunci păstrați cașcavalul înfășurat în hârtie de copt.

4. Ceapă la congelator: Ca să tăiați ceapa și să nu plângeți, e nevoie să o dați în prealabil la congelator pentru 10 minute.

5. Preveniți întărirea sării: Pentru ca sarea să nu se întărească din cauza umidității, adăugați la baza solniței puțin orez. Acesta va absorbi excesul de umiditate și sarea va rămâne nisipoasă.

6. Păstrarea produselor lactate: Puteți extinde termenul de păstrare al produselor lactate dacă evitați pătrunderea bacteriilor în interiorul ambalajului. Iar pentru aceasta e nevoie să creați un vid. Faceți acest lucru, întorcând cutia cu susul în jos.

7. Lichefierea mierii: Mierea face parte din categoria produselor, care pot fi păstrate ani întregi. Singura schimbare care are loc este că devine densă și tulbure la culoare. Însă cuptorul cu microunde o poate reanima. Setați-l la putere medie și încălziți mierea timp de 30-40 de secunde.

Vizualizări: 1,766

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: