A transformat pasiunea pentru flori într-o afacere

A început deja sezonul florilor. În serele din localitatea gorjeană Drăguțești este atmosferă de primăvară. Un tânăr, absolvent de horticultură din Gorj, este un exemplu pentru tinerii de vârsta lui care vor să reușească în țara lor. Mircea muncește cot la cot cu familia pentru a scoate cele mai frumoase flori pe piață în perioada următoare.

Mircea Tomescu a absolvit Facultatea de Horticultură. Pasiunea pentru flori i-a fost insuflată de familia sa care, în urmă cu mai mulți ani, a pus bazele unei afaceri cu flori. Acum are mai multe sere pline cu flori în orice sezon. Acum, Mircea se ocupă de florile care urmează să fie vândute de luna viitoare, până după 8 martie. „Eu mă ocup de flori de peste 12-13 ani. Este o afacere de familie și a devenit o plăcere și o pasiune pe parcurs. Nu este o muncă foarte grea, dar necesită foarte multă răspundere, timp, migăleală, atenție și trebuie să te dedici 100% florilor. În perioada asta, stau și până la opt ore în sere, dar sunt zile când stau mai mult sau mai puțin. Tot timpul este câte ceva de făcut. E un foc continuu”, ne-a mărturisit tânărul.

Din fericire, iarna blândă a ajutat afacerea. Nu s-au cheltuit la fel de mulți bani ca anii trecuți cu încălzirea serelor. Altfel, florile nu ar putea rezista în perioada rece. „Iarna este foarte greu. Anul acesta, am avut și noroc. Nu am avut atâta zăpadă, nu am avut ce a fost în anii trecuți când a nins foarte mult. Noi încălzim toate serele și anul acesta, chiar dacă am încălzit mai puțin, am cheltuit mai puțin, dar tot am pornit toate centralele. Răsadurile, în mare parte, le producem aici noi, dar mai avem și diferiți distribuitori din Uniunea Europeană de unde cumpărăm”, a mai spus Mircea Tomescu.

Afacerea este una cu care se mândrește întreaga localitate. Primarul din comună a avut numai cuvinte de laudă la adresa celor mai cunoscuți florari din zonă. “Acești oameni sunt oameni de vază ai comunei Drăguțești. Au vrut să demonstreze ceva și chiar au reușit. Acum zece ani s-au mutat aici și au dezvoltat o afacere foarte frumoasă. Am numai cuvinte de bine despre acești oameni muncitori. Toată familia este implicată în această afacere, mai au și câțiva angajați din localitatea Drăguțești. În sere la ei, parcă am trecut în luna martie. Așa de frumos este, dar este și mult de muncă. Au nopți nedormite, investesc foarte mult și copilul muncește la una cu părinții. Eu sunt mândru că nu a părăsit țara și a rămas să muncească aici, să arate că se poate munci și aici”, a spus primarul din Drăguțești, Ion Popescu. (A.A.)

Vizualizări: 6,872

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: