Tudor Vladimirescu, abandonat la el acasă. Explicația penibilă a primarului!

Tudor Vladimirescu este călcat în picioare la el acasă. La asta se pricep cel mai bine autoritățile locale din comuna gorjeană Vladimir, care, în anul ”Tudor Vladimirescu”, nu au fost capabile să pună la punct o agendă culturală. Primarul Ion Ianăși se bazează pe faptul că, în pandemie, turiștii nu pleacă de acasă ca să viziteze casa lui Tudor Vladimirescu din comuna pe care o conduce de câțiva ani buni.

Județul Gorj a fost desemnat de Ministerul Culturii să fie centrul manifestărilor dedicate împlinirii a 200 de ani de la Revoluția condusă de Tudor Vladimirescu.

În contextul în care mai multe instituții du cultură din Gorj și-au creionat o agendă culturală, la Vladimir primarul speră ca pandemia să-l scutească de acest deranj în plus. Cel mai probabil, anul ”Tudor Vladimirescu” va trece ca oricare altul, din ignoranța primarului Ion Ianăși. ”Ne gândisem prin iunie să facem ceva, dacă ne permite pandemia, deși nu prea cred. Poate vin autoritățile județene, prefectul și oameni de cultură să țină discursuri și o serbare și dansuri populare, dar nu e nimic sigur”, a spus Ianăși.

Primarul din Vladimir speră ca pandemia să-l ”ferească” și de turiști. ”Nu am o evidență a turiștilor, dar în ultimul timp nu au prea mai venit. Mai venea așa, câte un autocar, dar acum mai slab. Și așa nu au ce vedea. Mă gândesc că acum, în pandemie, nu pleacă lumea de acasă ca să viziteze casa lui Tudor Vladimirescu de la Vladimir”, a spus Ianăși.

Singurul lucru bun este faptul că o angajată a Muzeului Județean ține totuși casa deschisă pentru cei care ajung la Vladimir. Primarul nu a avut nici măcar curiozitatea să afle câți turiști îi trec pragul anual.

Vizualizări: 2,550

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: