Tupeu fără limite la Aparegio, după inundaţiile din Târgu Jiu

O ploaie torenţială de numai câteva minute a făcut duminică impracticabile mai multe drumuri din Târgu Jiu. Chiar şi în zone unde canalizarea este nouă, cum ar fi cartierul Debarcader, străzile se inundă la fiecare ploaie mai puternică. Imaginile cu tinerii care se plimbau cu barca pe drumurile inundate au fost preluate de presa din toată ţară. Directorul Aparegio a refuzat duminică să răspundă la apelurile telefonice ale primarului Romanescu şi spune că el nu are contract cu primăria pentru intervenţii în caz de inundaţii. Asta deşi canalizarea a înghiţit zeci de milioane de euro, Aparegio fiind o societate controlată de Consiliul Judeţean şi mai multe primării.

Aparegio Gorj SA investeşte anual zeci de milioane de euro în reţele de apă şi canalizare, dar nu explică inundaţiile care au loc în Târgu Jiu la fiecare ploaie mai puternică. Mai mult, directorul Traian Pătrăşcoiu susţine că nu are nicio obligaţie să intervină atunci când străzile sunt inundate din cauza canalizării. „I-am spus (n.r. - primarului) că până reglementăm situaţia contractuală dintre unităţi, intervenim numai din spirit de solidaritate pentru cetăţenii din municipiul Târgu Jiu, care sunt afectaţi de aceste ploi abundente şi cu debite foarte mari, care nu pot fi preluate de canalizări”, a spus Pătrăşcoiu la Radio Omega. Acesta a recunoscut că nu a pus problema unui contract atunci când primăria era condusă de primarii PSD Florin Cârciumaru şi Aurel Popescu şi că nu are astfel de contracte nici cu alte primării.

 Lui Romanescu nici măcar nu i-a răspuns la telefon

Uluitor, în ziua în care apa era de două palme pe mai multe străzi din Târgu Jiu, iar tinerii au ieşit cu barca şi cu undiţele de drum, directorul Aparegio nici măcar nu i-a răspuns la telefon primarului Marcel Romanescu. Totul dintr-o sfidare de genul „pe mine PSD m-a făcut director”, Romanescu fiind primar PNL fără majoritate în consiliul local, adică fără mare putere de decizie.

Romanescu a spus că Pătrăşcoiu nu i-a răspuns la telefon nici în timpul inundaţiilor, nici după. „În acea zi am încercat să iau legătura cu domnul Pătrăşcoiu, nu a răspuns la telefon, din ce am înţeles domnul director Ionescu a luat legătura cu o parte din angajaţii de la Aparegio”, a spus Romanescu, precizând că nu a reuşit să îl contacteze nici ulterior. O să îl întrebe luni, în şedinţa operativă, de ce nu a răspuns.

Pătrăşcoiu a explicat că oamenii lui au fost mobilizaţi, dar el nu a avut telefonul la el. În acelaşi timp, a spus că a fost sunat de viceprimarul Aurel Popescu.

Romanescu a spus că Aparegio are obligaţia să intervină, câtă vreme populaţia este afectată de faptul că în Târgu Jiu canalizarea pluvială nu face faţă ploilor. „La momentul aceştia, dânşii consideră că trebuie să intervină doar pe canalizarea menajeră. Până în acest moment, de câţi ani este delegată această activitate, nu s-a solicitat niciodată un contract cu primăria”, a spus Romanescu.

Primarul din Târgu Jiu a convocat toţi factorii de decizie din primărie, pentru a vedea cum trebuie reacţionat din punct de vedere juridic, dar şi tehnic.

Vizualizări: 3,041

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: