Tusk, în PE: Nu puteți ignora șase milioane de britanici care vor rămânerea în UE

Șase milioane de britanici au semnat o petiție prin care solicită renunțarea la Brexit, iar vocea lor nu poate fi ignorată. Primul efect ar putea fi amânarea pe termen mai lung a Brexit-ului, ceea ce ar presupune organizarea de alegeri europene pe 26 mai și în Marea Britanie.

Premierul Theresa May și-ar putea anunța miercuri demisia. Parlamentul European ar trebui să fie deschis față de ipoteza unei extinderi de durată a Brexit-ului, a declarat miercuri președintele Consiliului European, Donald Tusk. ”Nu puteți trăda șase milioane de oameni care au semnat petiția de revocare a Articolului 50, nu poți trăda un milion de oameni care au mărșăluit pentru a cere votul poporului sau numărul tot mai mare al oamenilor care vor să rămână în Uniunea Europeană”, a spus Donald Tusk.

Ulterior intervenției sale în Parlamentul European, Donald Tusk a transmis pe twitter că acest for ar trebui să fie deschis la varianta unei amânăr a Brexit-ului, pe termen lung, în cazul în care britanicii vor să regândească strategia.

Tusk a mai spus că britanicii care vor anularea Brexit nu se simt suficient de reprezentați de Parlamentul britanic, dar se simt reprezentați de Parlamentul European, pentru că sunt europeni.

Vizualizări: 1,672

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: