Ultimul teritoriu al Statului Islamic, cucerit de forțele democrate

Ultimul teritoriu al Statului Islamic (SI) în Siria a fost cucerit, au anunţat sâmbătă Forţele Democratice Siriene (FDS), alianţa abarbo-kurdă susţinută de occidentali, relatează AFP şi Reuters.

”Califatul” autoproclamat al grupării Islamice Statul Islamic (SI) a fost total eliminat, după cucerirea de către o forţă arabo-kurdă susţinută de Statele Unite în ultimul teritoriu controlat de jihadiştii în Siria, a anunţat sâmbătă această forţă, conform AFP.

”Forţele Democratice Siriene (FDS) declară eliminarea totală a aşa-zisului Califat şi o înfrângere teritorială 100% a SI”, a anunţat, într-un comunicat, un purtător de cuvânt FDS, Mustefa Bali.

După o lună de confruntări armate, FDS au reuţit să cucerească ultimele poziţii jihadiste la Baghouz, un sat situat în estul Siriei, în apropierea frontierei cu Irakul.

”Baghouz a fost aeliberat. Victoria împotriva Daesh a fost cucerită”, a anunţat Mustefa Bali pe Twitter.

Aceste confruntări au fost violente împotriva ultimilor jihadişti, a precizat purtătorul de cuvânt, însă FDS şi-au ridicat steagul la Baghouz pentru a-şi sărbători victoria.

La apogeul său, în 2014, SI deţinea controlul asupra unui teritoriu cât Marea Britanie în Irak şi în Siria.

Organizaţia - vinovată de atrocităţi şi atentate sângeroase inclusiv în Europa - a impus în aceste teritorii domnia terorii.

Vizualizări: 1,510

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: