U Craiova joacă cu FC Voluntari în optimile cupei

Federaţia Română de Fotbal a tras la sorţi luni meciurile din optimile de finală ale Cupei României, fază în care întră în competiţie toate echipele din Liga1.  Universitatea Craiova va juca în această fază a competiţiei cu FC Voluntari, derby-ul optimilor fiind meciul dintre FCSB şi ”U” Cluj,

Luni a avut loca la Casa Fotbalului, în sala „Nicolae Dobrin”, tragerea la sorţi pentru stabilirea meciurilor din faza optimilor de finală ale Cupei României. Din 16-imi s-au calificat zece cluburi din Liga 1 (Dinamo, Astra, Academica Clinceni, FC Voluntari, FC Hermannstadt, Universitatea Craiova, FC Botoşani, Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, Politehnica Iaşi şi FCSB), trei din Liga 2 (Universitatea Cluj, Petrolul Ploieşti şi CS Mioveni) şi trei din Liga 3 (Foresta Suceava, Metalul Buzău, Sănătatea Cluj).

Calificarea echipelor Sănătatea Cluj, Foresta Suceava şi Metalul Buzău reprezintă marile surprize ale fazei 16-imilor Cupei României. Cele trei echipe din Liga 3 le-au eliminat din competiţie pe Viitorul, deţinătoarea trofeului în ediţia trecută, Gaz Metan Mediaş şi, respectiv, FK Csikszereda, grupări care joacă în Liga 1, respectiv Liga 2.

Jocurile din optimi vor avea loc în perioada 29-31 octombrie, cu începere de la ora 14.30, cu excepţia jocurilor televizate.

Meciurile din optimile Cupei României:

Sănătatea Cluj - Petrolul Ploieşti

Foresta Suceava - Dinamo

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe - Astra

Academica Clinceni - FC Botoşani

Universitatea Cluj - FCSB

Metalul Buzău - Politehnica Iaşi

FC Voluntari - Universitatea Craiova

CS Mioveni - FC Hermannstadt

Jocurile din optimile şi sferturile de finală ale Cupei României se dispută în sistem eliminatoriu, într-o singură manşă, pe terenul echipei de categorie inferioară sau mai slab clasată în campionatul precedent. În cazul în care unul sau mai multe meciuri urmează să fie televizate şi sunt programate în nocturnă, iar clubul organizator nu dispune de un stadion dotat cu instalaţie de iluminat (cazul Sănătatea Cluj, Foresta, FC Hermannstadt, Metalul Buzău sau Academica Clinceni), jocul respectiv va fi programat pe un stadion din localitatea cea mai apropiată, care îndeplineşte condiţiile regulamentare necesare disputării jocului şi televizării. În caz de egalitate după 90 de minute de joc, se procedează la prelungiri şi, după caz, la executarea loviturilor de departajare din punctul de pedeapsă.

Vizualizări: 353

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: