Romanescu: Avem o obligaţie morală faţă de U Cluj să inaugurăm cu ei stadionul

Stadionul Municipal din Târgu Jiu a fost preluat luni de la constructori de către Compania Naţională de Investiţii şi urmează să fie predat în zilele următoare către Primăria Târgu Jiu. Inaugurarea oficială a fost stabilită pentru meciul cu Universitatea Cluj al echipei Pandurii Târgu Jiu, meci programat pe data de 26 octombrie sau în ziua următoare dacă acesta va fi televizat.

Primarul Marcel Romanescu a fost cel care a avansat ca dată de inaugurare a stadionului, ziua de 26 octombrie, sau oricum data la care se va disputa partida dintre Pandurii Târgu Jiu şi Universitatea Cluj, fiind posibil ca meciul să fie televizat.

În funcţie de opţiunile televiziunilor care vor transmite jocul şi de o eventuală cerere adresată de clubul Pandurii, dacă meciul va fi televizat, partida s-ar putea disputa chiar duminică, 27 octombrie.

În ceea ce priveşte inaugurarea, primăria a ales data şi evenimentul cu care doreşte să se realizeze inaugurarea, fiind proprietar al arenei. „Proprietarul stabileşte data inaugurării şi chiar dacă domnul Condescu doreşte un meci amical pentru inaugurare, eu mă gândesc la unul oficial. Iar ca termen rezonabil am luat data de 26 octombrie, ca să nu mai avem  nici un fel de probleme luând în calcul ceea ce mai avem de făcut. Atunci va fi programat meciul dintre Pandurii şi U Cluj, este un meci cu o echipă  de tradiţie a fotbalului românesc şi avem o obligaţie morală faţă de Universitatea Cluj, pentru că ştim foarte bine că atunci când eram  în imposibilitatea asigurării unui stadion la standarde internaţionale, am  jucat la Cluj, pe Cluj Arena, care este stadionul echipei U Cluj. Mai mult decât atât, firma care a executat lucrarea de la Târgu Jiu este din Cluj şi este şi finanţator şi susţinător al echipei U Cluj. Ar fi un meci oficial şi, din acest punct de vedere nu avem nici o problemă cu încasările meciului. Vor fi şi invitaţii acordate de către autoritatea publică locală pentru această inaugurare dar se vor putea vinde şi bilete pentru meciul oficial”, a explicat primarul Romanescu alegerea meciului cu U Cluj pentru inaugurare.

Pandurii Târgu Jiu a jucat în 2013 cinci meciuri oficiale pe Cluj Arena, în preliminariile Europa League cu Hapoel Tell Aviv şi Sporting Braga, şi în grupele Europa League cu Pacos de Ferreira, Fiorentina şi Dnipro Dnipropetrovsk.

Vizualizări: 1,157

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: