Udrea: Ponta a fost ajutat de PDL să ajungă deputat

Ministrul Elena Udrea a făcut noi dezvăluiri în legătură cu Victor Ponta, pe care l-a acuzat că şi-a negociat colegiul de parlamentar cu adversarii politici. Udrea a recunoscut că inclusiv Partidul Democrat Liberal a retras candidatura lui Adrian Gorun de pe colegiul Târgu Jiu, pentru ca Ponta să fie sigur de victorie. Invitat să comenteze noile acuzaţii, Ponta nu le infirmă, mulţumindu-se să fie ironic.

Victor Ponta a câştigat în 2008 colegiul Târgu Jiu cu mai mult de jumătate din voturile exprimate. Dacă ar fi avut cu 300 de voturi mai puţin, Ponta intra la redistribuire cu şanse minime de a fi parlamentar. Tocmai de aceea a negociat cu liderii de la Bucureşti eliminarea contracandidaţilor puternici, fapt recunoscut ieri de Elena Udrea la TVR.

„Convenabil a fost că domnul Ponta şi-a negociat să candideze la Târgu Jiu, în aşa fel încât PDL să nu-i pună un contracandidat serios sau... serios a fost sigur, dar nu unul cu şanse. Acolo trebuia să candideze domnul Gorun, rectorul Universităţii din Târgu Jiu, şi în negociere s-a convenit ca domnul Ponta să aibă un alt contracandidat, aşa încât a putut să câştige cu 300 de voturi colegiul de deputat. Acestea sunt discuţii convenabile care pot ajuta un candidat la şefia unui partid să ajungă preşedinte", a povestit Udrea la emisiunea Prim Plan.

PDL a rotit candidaţii în ultima zi

Ca urmare a acestor negocieri, Adrian Gorun a fost schimbat în ultimul moment cu Marcel Romanescu, care a obţinut un rezultat bun, dar nu suficient ca să-l bată pe Ponta.

Adrian Gorun, rectorul UCB, a confirmat faptul că a fost nominalizat iniţial de PDL să candideze pe colegiul 6 Târgu Jiu, împotriva lui Victor Ponta, dar în ultimul moment i s-a comunicat că va candida pe colegiul 1 Padeş, unde principalul contracandidat a fost Dan Ilie Morega. „Nu ştiu de ce s-a făcut această schimbare”, a spus Gorun.

Şi Marcel Romanescu, cel care a candidat împotriva lui Ponta, a spus că iniţial ar fi trebuit să candideze pe un alt colegiu. Romanescu a spus că nu ar vrea să se înţeleagă că el ar fi făcut vreun blat cu Ponta. „Eu am făcut tot posibilul să câştig acel colegiu. Dacă a existat vreun blat, eu nu sunt implicat”, a spus Romanescu.

Ponta este ironic, dar nu neagă

Întrebat despre afirmaţiile Elenei Udrea, potrivit căreia el a ajuns parlamentar în urma unei înţelegeri între PSD şi PDL, Ponta a răspuns ironic: „Tot ce spune Elena Udrea este adevărat”. „Inclusiv cu faptul că m-am înţeles cu domnul Manţog, am înţeles că am vrut să mă înscriu în UNPR cu şase luni  înainte să existe UNPR. Ce să-i răspund Elenei Udrea? Trebuie să mă ţină ocupat cu altceva  şi aş vrea să nu cad în această capcană”, a mai afirmat Ponta  într-o declaraţie de presă susţinută la sediul central al PSD.

MISCHIE, ELIMINAT DE PONTA

Şi alte partide au făcut blat cu Ponta. Cel mai cunoscut caz este al lui Nicolae Mischie, a cărui candidatură a fost retrasă de PRM în ultimul moment, la presiunea lui Corneliu Vadim Tudor. Mischie este singurul care a dezvăluit în 2008 tactica lui Ponta de eliminare a adversarilor.

NEGOCIATORUL

Marin Condescu era în 2008 numele vehiculat ca fiind negociatorul blatului dintre PDL şi PSD în favoarea lui Victor Ponta. De altfel, Condescu este cunoscut ca un liant al înţelegerilor subterane dintre partide.

Vizualizări: 129

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: