Şefii deconcentratelor, puşi la zid

Înlocuitorii pentru actualii şefi ai deconcentratelor, aflaţi pe lista neagră a Partidului Democrat Liberal, vor fi nominalizaţi în următoarea şedinţă a Biroului Permanent Judeţean. Cei care sigur nu vor mai primi sprijinul politic sunt şefii de la Agenţia de Intervenţie în Agricultură şi Agenţia de Mediu, Sistemul de Gospodărirea a Apelor Române şi Drumuri Naţionale, Gorj.

Radu Socolovschi sau Mihai Versin sunt doar două nume care ar putea reveni în fruntea instituţiilor deconcentrate unde, nu cu mult timp în urmă, au fost directori, fiind înlăturaţi ulterior. Elisabeta Juveloiu, directorul Agenţiei pentru Protecţia Mediului, Delia Mercioiu, directorul APIA Gorj, Ion Dina, director de Drumurile Naţionale, filiala Gorj şi Teodor Popescu director la Sistemul de Gospodărire a Apelor au trecut pe lista neagra a  democrat-liberalilor. „Noi în ultima şedinţa am trecut în revistă activitatea tuturor şefilor de la instituţiile deconcentrate şi ne-am oprit la patru dintre ei. În ceea ce-i priveşte de aceştia pot să spun că nu ni-i asumăm, astfel încât în următoarea perioadă ne vom gândi la alte persoane în locul acestora”, susţine Dan Vâlceanu, purtător de cuvânt PDL Gorj

Dacă neoficial se ştie cine le va înlocui pe Delia Mercioiu de la APIA şi pe Elisaveta Juveloiu de la APM, democrat-liberalii nu s-au hotărât încă pe cine vor susţine în locul directorilor Ion Dina şi Teodor Popescu. Vor stabili însă în  următoarea şedinţă a BPJ, care va avea loc în 23 iunie.

SCAUN

Trei dintre persoanele cărora democrat-liberalii anunţaseră că le vor retrage sprijinul politic, în speţă  Iustin Paralescu, inspectorul general al ISJ, Rodica Ghimiş, de la Casa de Pensii şi Marius Boeriu, director la Direcţia de Sănătate Publică, au rămas în graţiile partidului.

SCHIMBARE

Pedeliştii şi-au motivat schimbările prin faptul că unii dintre directori au imagine negativă, exemple fiind Delia Mercioiu şi Teodor Popescu, iar alţii nu sunt înscrişi în PDL, cum este cazul Elisabetei Juveloiu de la Agenţia de Mediu.

Vizualizări: 181

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: