Ultima soluție a primăriilor: plata „pe caiet”

Problemele financiare de care se lovesc primăriile din județul Gorj ating cote maxime! Primarii susțin că vor ajunge să amâne anumite plăți, doar ca să facă față cheltuielilor curente. Cât privește investițiile, acestea au devenit subiecte la care nici nu se mai gândesc.

Cheltuielile privind energia electrică reprezintă cea mai mare problemă pe care primăriile din Gorj trebuie să o rezolve. Facturile sunt uriașe și tot mai greu de achitat.

„La primărie, pentru iluminatul public facturile sunt uriașe. Ne-au dat bugetul peste cap. Mai renunțăm la anumite investiții. Nu poți să lași oamenii așa. Amânăm plăți, plătim anul viitor. Eu nu pot să îmi fac un calcul pentru utilități, până acum făceam calcule estimative, anul acesta nu mai putem face așa ceva. Așteptăm rectificarea! Este trist ceea ce se întâmplă și mie, ca primar, îmi este foarte greu. Dai bani stat, la stat! Suntem ținuți foarte mult în loc pentru avize. Dacă vreau să fac un drum, dau CEZ-ului bani, nu mută stâlpul, nu nimic, dar ia bani”, a afirmat primarul comunei Bălănești, Ovidiu Pungan, la Radio Infinit.

În aceste condiții, finalizarea investițiilor din comune, sau demararea altora noi, devine o misiune imposibilă pentru cei de la cârma administrațiilor locale.

„Este foarte greu, se vede! Pentru Angel Saligny s-a schimbat depunerea documentelor față de PNDL. Sunt proceduri noi și timpul trece, dar sperăm că se va rezolva. A fost perioada pandemiei, perioada creșterii prețurilor care nu se justifică. Sunt o grămadă de șantiere care nu sunt recepționate, din PNDL I și PNDL II. Anul acesta cu siguranță nu vom semna noi contracte, poate anul viitor”, a mai transmis primarul din Bălănești.

Vizualizări: 1,066

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: