Ultima zi de înscrieri pentru clasele de a IX-a la Liceul Sportiv

Absolvenţii de gimnaziu care vor să urmeze studiile liceale în domeniul sportiv mai pot doar astăzi să se înscrie la clasele de a IX-a înfiinţate pentru anul şcolar 2015-2016 de Liceul cu Program Sportiv (LPS) din Târgu Jiu. În anul şcolar viitor vor funcţiona la această unitate de învăţământ 4 clase de a IX-a pe specializări precum: atletism, handbal sau fotbal. Va exista şi o clasă mozaic, la care pot să se înscrie toţi sportivii legitimaţi din municipiu sau din judeţ, la orice sport.   

Liceul cu Program Sportiv din Târgu Jiu vine în întâmpinarea absolvenţilor de clasa a VIII-a atât cu specializări cu profil sportiv, cât şi cu profil real. În anul şcolar 2015-2016 vor funcţiona patru clase de a IX-a. Este vorba de o clasă pe specializările atletism şi fotbal unde sunt disponibile 14, respectiv 18 locuri. Va mai funcţiona şi o clasă de handbal fete şi handbal băieţi, fiecare cu câte 12 locuri disponibile. Acestea sunt locuri libere pentru candidaţii nelegitimaţi la unităţile sportive din judeţul Gorj. Pentru candidaţii legitimaţi la cluburi şi asociaţii sportive din judeţ este disponibilă o clasă mozaic, cu 28 de locuri, la orice sport. Pentru aceste clase de a IX-a înscrierile se mai pot face doar astăzi, 26 mai. Pe profil real va fi înfiinţată o clasă pe specializarea Ştiinţe ale Naturii, cu 28 de locuri, unde înscrierile se vor face după încheierea examenului de Evaluare Naţională, în baza preferinţelor absolvenţilor de gimnaziu, prin repartizare computerizată.

Rezultate excepţionale la competiţiile naţionale

De-a lungul anilor, elevii LPS Târgu Jiu au înregistrat rezultate remarcabile în competiţiile locale, dar mai ales cele naţionale. Directorul unităţii, Gabriel Răscol, a precizat de ce absolvenţii claselor a VIII-a ar trebui să urmeze cursurile liceale la LPS Târgu Jiu. “Dacă le place şi e normal ca mulţi dintre ei să practice sportul, cum şi mie mi-a plăcut, şi sunt copii dornici care vor să facă performanţă în continuare. Asta cred că i-ar atrage cel mai mult spre Liceul cu Program Sportiv. Toţi profesorii din liceu sunt calificaţi. S-au remarcat inclusiv în ultima perioadă, prin rezultatele pe care le-am avut şi la handbal şi la atletism şi la fotbal. La handbal, în urmă cu urmă cu o săptămână am luat două medalii de argint la Olimpiada Naţională a Sportului Şcolar şi la Campionatul Naţional de Juniori I Handbal băieţi în finala de la Bucureşti unde au participat 8 echipe, cele mai bune din ţară. Ne-am clasat pe locul II pierzând finala la un singur gol cu Baia Mare”, a declarat Gabriel Răscol, directorul LSP Târgu Jiu.

Baza materială

Pe lângă baza sportivă a liceului, elevii LPS Târgu Jiu vor putea beneficia şi de cea pe care o deţine Clubul de Fotbal Pandurii Târgu Jiu şi Clubul Sportiv Energia în incinta Complexului Sportiv de la stadionul Municipal. LPS Târgu Jiu are un protocol încheiat cu cele două cluburi. Liceul cu Program Sportiv asigură elevilor echipamentele necesare dar şi mijloace de transport pentru deplasarea la competiţiile sportive. Absolvenţii claselor a VIII-a care nu vor reuşi să se înscrie la clasele cu profil sportiv în această primă etapă, vor putea să facă acest demers abia în toamnă, asta dacă vor mai exista locuri disponibile. Liceul se află situat în partea sudică a oraşului Târgu Jiu, la ieşirea spre oraşul Rovinari, pe Strada 23 August, numărul 100.

Vizualizări: 421

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: