Ultimul termen în dosarul lui Toni Greblă

Judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au stabilit, luni, ca pe 27 mai să se desfăşoare ultimul termen în dosarul în care secretarul general al Guvernului, Toni Greblă. Gorjeanul este judecat pentru trafic de influenţă, efectuare de operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia, constituirea unui grup infracţional organizat şi fals în declaraţii.

Luni, în sala de judecată, ultimii doi martori din dosar au dat declaraţii în legătură cu utilizarea de către Toni Greblă a unui autoturism marca BMW, maşină aflată în proprietatea unei firme deţinută de omul de afaceri Ion Bîrcină. „Acest autoturism era al firmei şi era folosit în general de toţi angajaţii firmei. De câteva ori pe lună, îl mai împrumuta şi Toni Greblă. Autoturisme ale firmei le mai parcam la Hotelul Radisson, deoarece pe strada unde era firma noastră se furau oglinzile, ceea ce s-a întâmplat de foarte multe ori (…) Toni Greblă a avut de la Senat o maşină cu şofer. L-am văzut în deplasările din ţară. Bîrcină şi fiii lui obişnuiau să-i împrumute lui Toni Greblă maşinile, ei fiind buni prieteni”, a spus martorul Nicolae Cărbunescu, citat de Agerpres.

După audierea celor doi martori, instanţa a constatat încheierea judecăţii în faza de apel, însă DNA a solicitat un alt termen pentru susţinerea pledoariilor finale. Magistraţii au fost de acord şi au amânat dezbaterile pentru 27 mai. La completul de trei judecători, fostul senator de Gorj a fost achitat din lipsă de probe. (A.A.)

Vizualizări: 1,323

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: