Control judiciar, înlocuit de cătușe. Mascații i-au găsit cannabis în casă

Arest preventiv pentru doi gorjeni acuzați de trafic de droguri. Este vorba de doi bărbați din Turceni, tată și fiu. Și dacă fiul a fost arestat preventiv de câteva săptămâni, iar tatăl lui a fost pus sub control judiciar, acum magistrații au decis să-i bage pe amândoi după gratii pentru cel puțin o lună.

Nazian și Marian Sfîrlogea au fost trimiși în judecată pe 25 martie pentru trafic de droguri după ce mascații au găsit în casa acestora cannabis. „Constată legalitatea şi temeinicia arestării preventive. (...) menţine măsura arestării preventive faţă de inculpatul Sfîrlogea Emil-Nazian, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc, (...) reţinut în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Gorj. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Cu drept de contestaţie în 48 ore”, a stabilit instanța pentru tânăr.

Tatăl său, aflat până acum sub control judiciar, a încălcat regulile așa că a fost plasat și el în arest preventiv pentru o lună, la solicitarea procurorilor DIICOT. „Admite cererea formulată de DIICOT –Biroul Teritorial Gorj. (...) înlocuieşte măsura controlului judiciar dispusă față de inculpatul Sfîrlogea Marian, cu măsura arestării preventive pe o durată de 30 zile, începând de la data punerii în executare a mandatului de arestare preventivă. Dispune emiterea mandatului de arestare preventivă a inculpatului la data rămânerii definitive a prezentei încheieri”, se arată în decizia magistraților.

Ambele hotărâri pot fi atacate.

Vizualizări: 2,394

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: