Un bărbat decedat din Dănești, „chemat” să își schimbe buletinul. Explicația autorităților!

Reprezentanții Direcției de Evidență a Persoanelor din Târgu Jiu au solicitat unui gorjean decedat să vină la sediul instituției pentru a-și schimba cartea de identitate. Scrisoarea a fost primită de vecini, care s-au mirat de situația respectivă, mai ales că omul era mort de aproape un an de zile. Explicația pentru cele întâmplate este una simplă: instituțiile abilitate nu și-au făcut treaba așa cum ar fi trebuit.

Rădoescu Ion locuia în satul Văcarea din comuna Dănești. În urmă cu câteva luni, acesta a decedat, dar informația nu a mai ajuns până la Direcția de Evidență a Persoanelor din Târgu Jiu, iar reprezentanții acestei instituții au ajuns în postura de a trimite scrisori unui mort. Vina ar aparține primăriei Dănești.

„Primăria Dănești nu a mai transmis către Direcția de Evidență a Persoanelor Târgu Jiu comunicările de deces de doi ani. Ultima comunicare înregistrată este din luna decembrie 2020. (...) Primăria Dănești avea obligația, conform legislației în vigoare, să comunice Direcției de Evidență a Persoanelor Târgu Jiu decesul persoanei respective în termen de 10 zile de la înregistrarea acestuia.”, se arată într-un comunicat transmis de Direcția de Evidență a Persoanelor Târgu Jiu.

Direcția de Evidenta a Persoanelor Târgu Jiu a demarat recent o acțiune prin care se urmărește diminuarea numărului de persoane fără acte de identitate și care prevede, printre altele, transmiterea de notificări către cetățenii ale cărora documente de identitate urmează să expire.

Vizualizări: 1,294

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: