Control al Prefecturii la Primăria Târgu Jiu. Prefect: „S-au făcut presiuni“

Un control al Prefecturii Gorj a fost efectuat la Primăria municipiului Târgu Jiu. În prezent, reprezentanții Instituției Prefectului Județului Gorj lucrează la întocmirea actului de control.

  

Prefectul de Gorj, Marcel Iacobescu, a declarat că s-au făcut presiuni în legătură cu acest control. „Presiuni s-au făcut, dar am spus de la început că nu cedez în fața nimănui, ci doar în fața lui Dumnezeu. Deoarece am constat că există foarte multe deficiențe în unele activități la Primăria Târgu Jiu, am trimis niște oameni care sunt specialiști – responsabil de localitate, un funcționar din cadrul instituției care a fost secretar general de UAT, un auditor. Am vrut să le punem în față o oglindă privind activitatea și unele lucruri care nu sunt implementate corect și nu sunt făcute corect în cadrul Primăriei Târgu Jiu.

Controlul s-a desfășurat pe parcursul a două săptămâni. (…) Controlul este finalizat și se lucrează la actul de control. Având în vedere situația existentă, chiar nu mă interesează ce scrie în actul de control, deoarece nu l-au făcut pentru mine și pentru a-l folosi eu. A fost făcut efectiv să-i ajute pe oamenii de acolo, să le arate unde greșesc și ce greșesc. Poate fi fructificat de cel care vine după mine“, a spus prefectul Marcel Iacobescu la o emisiune de la postul 1 Plus Tv.

„Controlul a început într-o zi de luni, iar miercuri am fost chemat la minister“


Prefectul Marcel Iacobescu spune că a fost chiar chemat la minister pentru a da explicații cu privire la acest control: „Probabil că a deranjat, deoarece controlul a început într-o zi de luni, iar miercuri am fost chemat la minister. Am explicat despre ce este vorba și pe măsura ce povestea interlocutorul meu căsca gura tot mai mare deoarece nu știa despre ce este vorba. A fost probabil doar o revoltă a cuiva despre ce caută la mine“.

Prefectul a mai spus că problemele constate i-au fost prezentate primarului Romanescu: „La finalul controlului, cei care au fost acolo i-au solicitat domnului primar o întrevedere și a spus că sunt aceste probleme, pentru că așa este frumos și o să vă facem următoarele recomandări. Prefer să nu comenteze ce a spus domnul Romanescu“.

Vizualizări: 2,507

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: