Un bloc din Bumbeşti Jiu, focar de infecţie

Situaţie dramatică într-un bloc de locuinţe din Bumbeşti Jiu. Imobilul este un adevărat focar de infecţie, iar situaţia este agravată de faptul că Aparegio a întrerupt furnizarea apei potabile, din cauza datoriilor înregistrate de locatari. În imobil sunt oameni care stau câte cinci într-o singură cameră ce le serveşte ca dormitor, bucătărie şi uneori baie. Toaletele comune sunt adevărate focare de infecţie, iar mirosul din bloc este insuportabil.

Cele circa 100 de familii ce locuiesc în căminul de nefamilişti numărul 4 din Bumbeşti Jiu trăiesc în condiţii greu de imaginat. Se înghesuie şi câte 5 persoane într-o cameră de câţiva metri pătraţi care este pentru ei dormitor,  bucătărie şi pe vreme rea, baie. Oamenii au băi comune, una pentru 20 de familii, de acolo ia şi apă de băut, însă de câteva zile cară cu găleţile de la o fântână. „Nu mai avem apă, ne este foarte greu, majoritatea dintre noi avem şi copii mici dar ce să facem, mergem la fântână şi cărăm apă pentru că nu avem bani să plătim datoria. Eu trăiesc din alocaţiile celor doi copii atât, abia dacă am bani de mâncare“, a spus Elena Guţă, una dintre locatarii acestui bloc.

Apa va fi sistată în continuare

Aparegio, furnizorul de apă în localitate, susţine că până când nu vor fi recuperate datoriile care se ridică la 300 de milioane de lei vechi nu se va face rebranşarea apartamentelor la reţea. „90 % dintre locatarii acestui bloc au datorii  la apă din 2008. Noi am fost îngăduitori dar după atâtea somaţii trimise nu au venit să-şi plătească datoriile. Rebranşarea se va face în momentul în care îşi vor plăti datoriile“, a precizat Sorin Pătrăşcoiu, inginer Aparegio Bumbeşti Jiu.

Vizualizări: 151

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: