Fuge pământul la Vladimir

Drumul comunal Vierşani – Andreeşti a fost grav afectat de alunecările de teren pe o porţiune de 60 de metri. În satul Frasinu, într-o zonă cunoscută pentru alunecările de teren, circulaţia a fost restricţionată. Singura soluţie pentru consolidarea drumului este alocarea unor fonduri pentru situaţii de urgenţă de la guvern.

Circulaţie pe un singur sens pe drumul care face legătura între localităţile Jupâneşti şi Vladimir, după ce o bucată din drum a luat-o la vale. Alunecările produse după topirea zăpezii ameninţă două gospodării şi un stâlp de electricitate. Omenii care locuiesc în zonă sunt speriaţi de alunecările care ar putea înainta. „A început să fugă terenul la vale după iarna asta dacă nu au făcut consolidare înainte de a face asfaltul. Se circulă greu şi au fost puse şi semnele de reducere a vitezei. Posibil să pice şi stâlpii de electricitate şi să rămânem fără curent”, spune un localnic. Tot în acea zonă în 2006 a avut o alunecare de teren care a pus o casă în pericol, iar familia de acolo a fost nevoită să-şi părăsească locuinţa. „Drumul e periculos, alunecă. Trebuia făcut un parapet să aibă rezistenţă. S-a întâmplat după topirea zăpezii. În 2006 o casă a fost aproape distrusă de alunecările de teren”, afirmă Vasile Tulpan.

Bani de la Guvern

La Vladimir s-a deplasat vineri şi o comisie formată din reprezentanţi ai Prefecturii Gorj, Inspectoratului în Construcţii şi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă. Singura soluţie pentru a salva drumul este construirea uni zid de sprijin cu fonduri de la Guvern. „Din cauza zăpezii care s-a topit brusc partea dreaptă a drumului, mergând spre Jupâneşti, pe o porţiune de vreo 60 de metri terenul a alunecat şi a afectat drumul, dar noi am luat toate măsurile ca circulaţia să se desfăşoare în condiţii bune, deocamdată pe un singur fir. Nu avem bani să stabilizăm zona, dar vom intra şi noi prin ordinul prefectului, care se trimite la Guvern cu Negomirul să primim sumele de bani pentru a ne ocupa de consolidarea zonei”, spune Aurel Vladimirescu, primarul localităţii. În acest sens Prefectura judeţului Gorj va înainta un proiect de hotărâre către Guvern. După constatarea comisiei trimise la faţa locului se va face o estimare, pe baza căreia, la fel ca şi la Negomir, se înaintează documentaţia pentru alocarea unor sume în vederea lucrărilor necesare în acea zonă.

Vizualizări: 135

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: