Haos creat de greva ceferiştilor

Circulaţia feroviară a fost ieri dată peste cap. Asta pentru că  timp de două ore ceferiştii au făcut o grevă de avertisment pentru că nu au reuşit să ajungă la un consens cu Ministerul Transporturilor în ceea ce priveşte contractul colectiv de muncă pe anul în curs. Aceştia ameninţă cu greva generală dacă în cinci zile nu se va ajunge la un acord.

Ieri dimineaţă, între orele şapte şi nouă, angajaţii de la CFR Călători şi Infrastructură au intrat în grevă de avertisment. „Vrem să pună stop concedierilor pentru că în anul 2010 au plecat peste 11.000 de salariaţi. Mai vrem îmbunătăţirea condiţiilor de muncă şi urgentarea investiţiilor în segmentul feroviar de infrastructură.”, a precizat Gheorghe Frăţică, preşedintele Sindicatului Mişcare- Comercial CFR.

La Staţia CFR Târgu Jiu confuzie generală. Nimeni nu ştia dacă se va intra sau nu în grevă. Un exemplu concret este cazul mecanicului de pe trenul cu plecare din Târgu Jiu în direcţia Caracal, care trebuia să plece la ora 07.22. Cu cinci minute înainte să vină timpul plecării, mecanicul nu ştia dacă se va intra sau nu în grevă sau dacă putea să pună trenul în mişcare. „Nu ştiu dacă plecăm la timp sau abia peste două ore. Aştept noi instrucţiuni. Dacă mi se va da semnalul voi pleca. Asta e situaţia. Trebuie să lucrăm la negru, pentru că nu avem încheiate contractele de muncă”, a spus Iulian Florescu, mecanic de locomotivă. 

În cele din urmă trenul a mai plecat după două ore.  Reprezentanţii Gării Târgu Jiu au asigurat persoanele care şi-au achiziţionat bilete că îşi vor primi banii înapoi, dacă vor dori acest lucru.

Vizualizări: 140

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: