Un deputat de Gorj, scrisoare deschisă către Cioloş

Deputatul Scarlat iriza a trimis premierului Cioloş o scrisoare deschisă:

"Domnule prim-ministru Dacian Cioloș,

În contextul haosului fără precedent existent la nivelul conducerii Complexului Energetic Oltenia, stare de fapt la care Ministerul Energiei pare să aibă o contribuție substanțială,

în calitate de deputat de Gorj, vă înaintez această SCRISOARE DESCHISĂ, formulată în baza Legii 544 din 2001 privind accesul la informații de interes public, prin care vă solicit următoarele:

1. Din cei cinci membri ai Directoratului CEO, doar doi au contracte de mandat, dar sunt trimiși în judecată pentru fapte în legătură cu managementul prestat de domniile lor la CEO. Ceilalți trei membri ai Directoratului au fost numiți interimar.

În context, vă rog să precizați:

* Dacă Ciobotărică Ion Laurențiu și Antonie Daniel, cei doi directori trimiși în judecată, care au contracte de mandat, vor fi sau nu menținuți în funcții. În eventualitatea în care susțineți că vor fi schimbați, vă rog să precizați data maximală la care vor fi numiți în locul lor directori cu contracte de mandat.

* Dacă ceilalți trei directori interimari vor fi menținuți în funcții.

În situația în care răspunsul este negativ, vă rog să precizați, și în cazul lor, data maximală la care vor fi înlocuiți cu directori cu contracte de mandat.

2. O parte dintre membrii Consiliului de Suprveghere al CEO au demisionat, recent, dar, paradoxal, continuă să activeze în conducerea companiei, participând inclusiv la selectarea noilor membri ai Directoratului.

În context, vă rog să precizați data maximală la care Consiliul de Supraveghere al CEO va fi în formulă completă și definitivă, și dacă demisiile înaintate de unii membri ai Consiliului de Supraveghere mai sunt sau nu de actualitate.

3. Vă rog să îmi comunicați toate contractele pe care Guvernul României le are în derulare, la momentul actual, pentru selectarea de membri în Consiliul de Supraveghere și, respectiv, în Directoratul CEO, pentru a putea lua la cunoștință despre costurile pe care le implică și despre calendarul asumat contractual de firmele în cauză.

4. Întrucât conducerea Ministerului Energiei a refuzat să facă publice sumele pe care ministrul, unii secretari de stat și mulți alți angajați ai ministerului le încasează lunar de la Complexul Energetic Oltenia, vă solicit:

* Să dispuneți a se analiza dacă acele sume sunt încasate legal de către angajați ai Ministerului Energiei și dacă activitățile pentru care sunt remunerați sunt sau nu prestate în realitate, și să faceți public rezultatul și dovezile aferente acestor verificări

* Să precizați care dintre angajații Ministerului Energiei, începând cu ministrul în funcție, au încasat bani de la CEO, de la învestirea Guvernului Cioloș până în prezent, cuantumul sumelor primite de fiecare beneficiar în parte și activitățile efective prestate pentru acei bani".


 

Cu deosebită considerație,

Scarlat Iriza

Deputat de Gorj

Vizualizări: 1,833

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: