Un drept la replică al PNL Gorj şi câteva declaraţii uitate

PNL Gorj a remis ziarului Pandurul un drept la replică după un articol scris în baza unor declaraţii făcute la o conferinţă de presă. Este vorba despre afirmaţiile privind situaţia Complexului Energetic Oltenia, liberalii spunând că de când a ieşit de sub influenţa PSD, situaţia economică e mai bună, dar şi că la conducere sunt tot pesedişti. De menţionat ar fi că în 2014, CEO are o pierdere de 690 de milioane de lei, în 2015 de 960 de milioane de lei, iar în primul semestru o pierdere de 138 de milioane de lei. Lucrurile merg mai bine în sensul că pierderea este mai mică.

Liderul PNL Gorj, Dan Vîlceanu, le-a prezentat jurnaliştilor, la tablă, cifrele pe ultimii ani la CE Oltenia, rezultând că de când a plecat Laurenţiu Ciurel din fruntea companiei e mai bine din punct de vedere financiar. În fapt, nici pe vremea lui Laurenţiu Ciurel nu a fost profit şi nici acum. În aceeaşi conferinţă de presă, Vîlceanu a spus şi că în fruntea CE Oltenia sunt tot pesedişti, dând exemplu pe Daniel Antonie şi Ionel Ilie. În dreptul la replică, PNL Gorj a dorit să explice mai bine ce a vrut să transmită, considerând că ziaristul nu a interpretat corect declaraţiile. “Declaraţiile președintelui PNL Gorj nu au fost contradictorii, ci foarte clare și cu același sens și anume acela că în perioada în care influenţa PSD a fost limitată, situația economică a companiei a fost mai bună. Liderul PNL Gorj a spus că situația CEO este mai bună pentru că o perioadă, până la un punct, adică la numirea lui Ionel Ilie, influenţa PSD a fost limitată”.

Şi Ciobotărică a fost pesedist, dar nu mai e....

Înainte de Ionel Ilie, la CE Oltenia a fost director, până la 1 iunie, Laurenţiu Ciobotărică. Şi despre Ciobotărică, pe care acum PNL îl laudă, s-au spus lucruri dure în conferinţele de presă ale partidului. În mandatul lui Ciobotărică, Dan Vîlceanu a făcut greva foamei, deoarece se dorea mutarea sediului la Bucureşti. Iată o frază: “În urmă cu o lună de zile vă spuneam de sistemul ticălos al lui Ciurel, care a fost preluat de Ciobotărică. Sau sistemul ticălos l-a preluat pe Ciobotărică”, spunea Dan Vîlceanu într-o conferinţă de presă, vorbind şi despre un contract de 2 milioane de lei la CEO, fără licitaţie. Într-o altă conferinţă de presă, liderul PNL Gorj enumeră mai multe nume de directori din CE Oltenia, care potrivit spuselor sale, se regăseau şi în echipa lui Laurenţiu Ciobotărică. “Blatul de care vă vorbeam, Ciobotărică, PSD şi restul este foarte clar. Avem aceeaşi oameni. Culmea, vine Ciobotărică sau cineva din minister şi ne spun despre cum Ciurel a distrus compania. Păi a distrus-o cu oamenii ăştia”, spunea liderul liberalilor.

Liberalii au schimbat în ultima vreme discursul în privinţa CE Oltenia, s-a afirmat în articolul publicat în Pandurul. Asta după ce luni şi ani la rând a vorbit despre managementul dezastruos şi posibilitatea intrării în insolvenţă a societăţii. Acum, liberalii transmit că niciodată, scris cu majuscule, liderul PNL Gorj nu a vorbit de insolvenţa companiei, deoarece societatea nu este în asemenea situaţie. “Managerul CE Oltenia face parte dintr-un scenariu cunoscut până la cel mai înalt nivel, şi aici mă refer la primul ministru, prin care această societate să intre în insolvenţă şi apoi să fie spartă în bucăţele”, declara Dan Vîlceanu la un post local de radio. 

Vizualizări: 1,219

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: