Un fost pandur, cel mai bun marcator străin din istoria Ligii 1

Retras în 2021 din fotbal din cauza unei probleme medicale, brazilianul Eric de Oliveira rămâne în continuare cel mai bun marcator străin din Liga 1. Fostul jucător de la Pandurii, cunoscut în special datorită evoluţiilor bune din grupele Europa League, este pe locul 1 în clasamentul marcatorilor străini din România.

Fostul pandur Eric de Oliveira s-a retras în 2021 din fotbal din cauza unei accidentări după ce a făcut istorie în Liga 1. Brazilianul care a fost foarte iubit de suporteri la Târgu Jiu a devenit cel mai bun marcator străin din istoria campionatului după ce a evoluat în prima ligă pentru  Gaz Metan, Pandurii Târgu Jiu, FC Viitorul şi FC Voluntari. Chiar dacă nu mai joacă, chiar şi în prezent Eric ocupă prima poziţie în clasamentul celor mai buni marcatori străini din istoria fotbalului de Liga 1 din România, cu 66 de goluri marcate în 222 de meciuri jucate.

Într-un interviu acordat pentru Telekom Sport, Eric de Oliveira, unul dintre cei mai buni fotbalşti străini care au jucat vreodată în Liga 1, a recunoscut că ar dori să mai joace fotbal dar este afectat de probleme medicale. Din pricina unei artere înfundate, Eric a avut nevoie de câteva intervenţii chirurgicale: „Din păcate, am o problemă la picior. O arteră s-a înfundat, am făcut prima intervenţie, după o lună nu am simţit nimic. Când am început pregătirea cu Mediaş, după 3 zile iar am simţit durere. Mi s-a spus că a fost zdrobită artera şi că trebuie să mă operez din nou, iar dacă mă operez din nou nu mai pot juca fotbal deloc. Am găsit un medic la Cluj şi mi-a dat un tratament agresiv cu anticoagulant. Începe să îmi fie bine, dar aştept să văd ce se întâmplă. Sunt dispus să risc pentru a mă juca alături de copiii mei, ceea ce nu pot face acum. Fotbal nu iau în calcul să mai joc, dar eu cred că aş merita mai mult, câteva minute să mă retrag, să îmi iau la revedere de la fotbal. Nu am vrut eu să îi spun nu fotbalului!”

Brazilianul a venit iniţial în 2007 în România, la Gaz Metan Mediaş, club de la care a plecat apoi la Pandurii Târgu Jiu. Eric avea doar 22 de ani când a venit în România, însă acum se consideră român, are familia şi casa aici şi nu are planuri de a pleca.

Vizualizări: 509

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: