Un gorjean din Turceni, erou în Italia

Ion Dinculeasa din Turceni, Gorj, este erou în presa din Italia, după ce a reușit să salveze o femeie de la înec, înainte ca aceasta să ajungă la o cascadă. Publicația Corriere della Serra a scris cum românul s-a aruncat joi în apele râului Tibru pentru a salva o femeie de 45 de ani din Florența, care venise să-și viziteze rudele din Roma.

„Stăteam cu un prieten la masă, lângă apă, când am auzit căzătura dar nu am prea băgat de seamă. Băiatul care era cu mine a zis că cineva a aruncat un sac cu gunoaie în apă dar când ne-am uitat mai bine am văzut capul femeii care se zbătea să iasă la suprafață și striga «Aiuto! Aiuto!». Atunci am lăsat cheile și i-am spus prietenului meu că mă duc după ea”, a declarat Ion Dinculeasa pentru Rotalianul.

Țipetele femeii au fost auzite de mulți turiști, dar numai Dinculeasa a avut curajul de a sări în apă. Acesta a fost și el la un pas de moarte, pentru că femeia nu știa să înoate. Italianca i-a spus că a căzut în apă, nu s-a aruncat. Gorjeanul s-a agățat de un fier și a reușit să țină femeia la suprafața apei timp de 15 minute, până au ajuns salvatorii. Curenții erau extrem de puternici.

Gorjeanul lucrează de 15 ani la Isola Tiberina, o mică insulă urbană de pe râul Tibru.

Vizualizări: 17,021

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: