Un gorjean din Turceni, erou în Italia

Ion Dinculeasa din Turceni, Gorj, este erou în presa din Italia, după ce a reuşit să salveze o femeie de la înec, înainte ca aceasta să ajungă la o cascadă. Publicaţia Corriere della Serra a scris cum românul s-a aruncat joi în apele râului Tibru pentru a salva o femeie de 45 de ani din Florenţa, care venise să-şi viziteze rudele din Roma.

Ţipetele femeii au fost auzite de mulţi turişti, dar numai Dinculeasa a avut curajul de a sări în apă. „Stăteam cu un prieten la masă, lângă apă, când am auzit căzătura, dar nu am prea băgat de seamă. Băiatul care era cu mine a zis că cineva a aruncat un sac cu gunoaie în apă, dar când ne-am uitat mai bine am văzut capul femeii care se zbătea să iasă la suprafaţă şi striga «Aiuto! Aiuto!» (Ajutor! Ajutor! - n.r). Atunci am lăsat cheile şi i-am spus prietenului meu că mă duc după ea”, a declarat Ion Dinculeasa.

Gorjeanul a fost şi el la un pas de moarte, pentru că femeia nu ştia să înoate. Italianca i-a spus că a căzut în apă, nu s-a aruncat. Gorjeanul s-a agăţat de un fier şi a reuşit să ţină femeia la suprafaţa apei timp de 15 minute, până au ajuns salvatorii. Curenţii erau extrem de puternici. „A căzut în apă şi se îndrepta spre cascadă, dacă n-ajungeam într-un minut, o pierdeam. Nu ştia nici să înoate. Din fericire, am reuşit să mă prind de un fier, altfel ar fi trebuit să-i dau drumul până nu ne trăgeau curenţii pe amândoi. Am stat în apă mai bine de 15 minute şi nu mi-era frică pentru mine, cât mi-era frică pentru fata aia”, a povestit Dinculeasa pentru presa italiană.

Gorjeanul are 44 de ani şi lucrează de 15 ani la Isola Tiberina, o mică insulă urbană de pe râul Tibru. Ion Dinculeasa povesteşte că, atunci când a vizitat-o, mai târziu, la spital, femeia l-a îmbrăţişat de parcă nu ar mai fi vrut să-i dea drumul. „A fost ceva minunat. M-am simţit ca şi cum aş fi fost Dumnezeu pentru o fată care era aproape moartă”, a declarat Dinculeasa pentru presa italiană. 

În momentul când a ieşit din apele râului Tibru, toată lumea voia să facă poze cu Ion şi devenise un erou pentru toţi, chiar şi pentru echipajul de salvare.

Vizualizări: 2,001

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: