Un gorjean face fabrică de prelucrare a fructelor, iar primăria centru de colectare

Un localnic din comuna gorjeană Polovragi deschide o fabrică de prelucrare a fructelor, în timp ce autoritățile locale încearcă să facă rost de fonduri pentru construirea unui centru de colectare a acestora.  Prin cele două investiții realizate în regim public-privat, de câștigat vor avea localnicii din Polovragi, care vor avea piață de desfacere pentru fructe.

Un prim pas a fost făcut în comuna Polovragi pentru rezolvarea problemei cetățenilor care produc sau culeg fructe și care nu aveau unde să le vândă sau le dădeau pe sume mici comercianților. ”Un cetățean din Polovragi își pune acum la punct fabrica pentru prelucrarea fructelor. Din ce am înțeles eu, în primă fază va produce sucuri.  Făbricuța este construită, din ce am înțeles a achiziționat și utilajele, iar asta înseamnă asigurarea desfacerii primare a fructelor și legumelor din zonă”, a declarat Gheorghe Epure, primarul din Polovragi.

În paralel, și autoritățile locale vor să susțină localnicii care își câștigă existența din vânzarea fructelor. ”Cu ajutorul lui Dumnezeu sperăm să realizăm și noi cât mai repede centrul de colectare a fructelor. Este un proiect mai vechi al nostru și am reușit să identificăm sursa de finanțare. Am avea nevoie de 1.500.000 de lei. Din calculele noastre, construcția ar costa 800.000 de lei, iar dotarea în jur de 700.000 de lei”, a mai adăugat primarul.

Comuna Polovragi este recunoscută la nivel local și nu numai pentru producția de căpșune, însă aici sunt și foarte mulți localnici care își câștigă existența din fructele de pădure. 

De cele mai multe ori, atât producătorii, cât și culegătorii erau nevoiți să vândă fructele la prețuri foarte mici comercianților pentru a nu li se strica marfa.

Vizualizări: 2,200

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: