Zece ani de discuții pentru eoliene la Schela

Studiile arată că zona Schela din județul Gorj este potrivită pentru reallizarea unui parc eolian. Discuții au tot fost, inclusiv cu investitori străini, însă nimic nu s-a concretizat.

Discuții pentru montarea eolienelor la Schela se poartă încă de pe vremea fostului primar, însă totul s-a blocat la negocierea cu obștile din zonă.

”Foarte mulți investitori străini vor să monteze eoliene la Schela, spre Pasul Vulcan, dar nu s-a concretizat nimic. Se discută cred că de 10 ani, de pe timpul fostului primar. Au venit nemți, francezi, polonezi, dar cum au venit, așa au plecat. Nu le convin condițiile și nici cum decurg negocierile. E vorba de golul alpin, iar terenul de acolo este al obștilor, cărora nu le convine prețul oferit de investitori. Nici străinii nu sunt deciși, în ciuda faptului că în gol ar fi perfect să le monteze, pentru că acolo bate vântul tot timpul”, a declarat Gabriel Deteșan, primarul din Schela.

Autoritățile locale par să renunțe și la negocierile cu investitorii pentru parcurile fotovoltaice. ”Vreau să vă mai spun și că au venit vreo șase investitori dornici să facă în Schela parcuri fotovoltaice. Cum au venit, așa au plecat. În aceste condiții m-am gândit să fac eu un proiect pentru realizarea unui parc fotovoltaic, mai ales că avem 70 de hectare de teren la dispoziție. Iau în calcul această idee, măcar să asigur energia pentru instituțiile publice”, a mai spus primarul din Schela.

Sunt finanțări din bani europeni pentru energia verde, care pot fi accesate atât de primării, cât și de firme private.

Vizualizări: 945

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: