Scapă rapid de punctele negre

Punctele negre inestetice şi deranjante pot dispărea prin metode foarte simple şi cu puţin  timp acordat acestor tratamente. Punctele negre apar de regulă din cauza dilatării porilor, care creează mediul potrivit pentru acumularea secreţiei abundente de sebum.

Specialiştii în dermatologie explică faptul că terminaţiile glandelor sebacee ajung până la suprafaţa pielii, timp în care sebumul produs se oxidează în contact cu aerul şi rezultă o culoare închisă.

Baia cu aburi: Cea mai eficientă metodă de îndepărtare a punctelor negre este baia cu aburi. Pune într-un vas cu apă fierbinte o lingură de flori de muşeţel şi cu capul acoperit cu un prosop stai deasupra vasului cât de mult poţi sau până se răceşte apa. După ce s-a înmuiat pielea şi porii s-au deschis, masează cu un tifon curat zonele cu probleme, fără să presezi prea tare pielea ca să nu apară răni. La final, clăteşte faţa cu apă rece pentru a închide porii şi aplică pe ten o loţiune astringentă, calmantă şi dezinfectantă.

Gomaj cu miere şi cafea: O dată pe săptămână poţi face un gomaj dintr-un amestec de miere şi cafea măcinată. Obţii o pastă închisă la culoare, cu care te masezi uşor, în sens circular. Umezeşte pielea înainte să faci masajul exfoliant. De asemenea, nu atinge zona din jurul ochilor cu acest amestec.

Exfoliere: Folosind o perie pentru gomaj, efectuează cu blândeţe un masaj facial cu mişcări circulare, având grijă să nu iriţi zona sensibilă a ochilor. După exfoliere clăteşte-te cu apă rece şi aplică puţin ulei de cocos pentru hidratare.

Măşti cu lămâie şi albuş: Un alt remediu eficient în combaterea punctelor negre este masca din albuş de ou, lămâie, drojdie uscată şi caolin. Amestecă un albuş, zeama de la o jumătate de lămâie, o jumătate de linguriţă de drojdie uscată şi o linguriţă de caolin; caolinul este o argilă specială pe care o poţi găsi la magazinele de tip plafar.

Scrub cu zahar: Pisează mărunt 2 linguri de zahăr cristal ca să obţii o pudră mai fină, apoi toarnă peste ea puţină zeamă de lămâie. Pasta preparată trebuie să aibă o consistenţă groasă. Aplic-o pe zonele afectate şi masează pielea uşor folosind mişcări circulare. La final, clăteşte-te pe faţă cu apă rece şi aplică puţin ulei de cocos pentru hidratare.

Vizualizări: 1,806

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: