Un gorjean închis la Milano nu poate reveni în țară. A violat un deținut!

Un bărbat de 31 de ani, din județul Gorj, a fost condamnat la 8 ani de pușcărie pentru viol. Gorjeanul, de loc din Bumbești-Jiu, își ispășește pedeapsa în cea mai mare închisoare din Milano, unde a ajuns mai întâi pentru furturi repetate din magazine cunoscute din capitala modei. Gorjeanul a cerut să fie adus în țară, pentru a-și executa pedeapsa, însă instanța de judecată i-a respins, pentru moment, cererea.

Autoritățile judiciare din Italia au cerut transferarea gorjeanului Alin Marian Crintea, într-un penitenciar din România, în vederea continuării executării pedepsei închisorii.

Tânărul a ajuns în peninsulă în urmă cu aproape 15 ani, iar CV-ul său infracțional este unul destul de bogat.

Pe când era minor, în 2005, Alin a fost condamnat la 3 luni de închisoare și la 200 de euro amendă, pentru furt. A sustras dintr-un magazin cunoscut din Milano articole de îmbrăcăminte. Le-a rupt etichetele antifurt și le-a ascuns într-o geantă căptușită cu folie din aluminiu, dar nu a reușit să părăsească magazinul.

Au urmat noi condamnări pentru furt, falsificare de acte oficiale sau uz de fals, gorjeanul declarând poliției o identitate falsă.

În 2015, Crintea a fost condamnat, definitiv, la 8 ani de închisoare pentru viol. În timp ce se afla încarcerat în Penitenciarul San Vittore din Milano, în 2009, l-a obligat pe un coleg de celulă să se supună unui act sexual anal, agresându-l fizic și provocându-i vătămări corporale.

Prin ordonanța emisă la 30.09.2016 de Parchetul de pe lângă Tribunalul din Milano, s-a stabilit ca gorjeanul să execute, în total, o pedeapsă de 8 ani și 9 luni închisoare.

De atunci, gorjeanul a făcut mai multe demersuri pentru a fi transferat în România, în vederea executării restului de pedeapsă.

Curtea de Apel Craiova a respins cererea, săptămâna trecută, pentru neconcordanțele existente în documentele transmise de autoritățile judiciare italiene. 

Vizualizări: 5,129

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: